Call of Duty by mohlo od roku 2023 vycházet exkluzivně na Xbox a PC
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Call of Duty by mohlo od roku 2023 vycházet exkluzivně na Xbox a PC

Call of Duty by mohlo od roku 2023 vycházet exkluzivně na Xbox a PC

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 1. 2022 08:27

Po akvizici Activision Blizzard Microsoftem se dalo něco podobného čekat. Bude Call of Duty vycházet jen na Xbox a PC?

Reklama

Poslední dny se snad mezi hráči neřeší nic víc, než fakt, že Microsoft koupil společnost Activision Blizzard za historicky nejvyšších, skoro 70 miliard dolarů. Kromě toho, že jde o šílenou akvizici, na které tratí především Sony, které padla hodnota o 20 miliard dolarů (30 %), se mimo jiné řeší také budoucnost, které hry od Activision Blizzard budou nově vycházet exkluzivně na Xbox a PC?

Už během oznámení akvizice, šéf Xbox divize, Phil Spencer, hráče uklidňoval, že některé hry od Activision Blizzard budou i nadále vycházet na PlayStation, " nechceme dělit komunitu.. " dodal. Nicméně otázkou je, jak dlouho to tak bude. Jisté je, že obří investice se musí vyplatit a tak se předpokládá, že některé z velkých her na PlayStation rozhodně nevyjdou a že seznam her není malý.

Například důvěryhodní insideři tvrdí, že například série Call of Duty začne vycházet exkluzivně na konzole Xbox a PC. Týkat se to však nemá multiplatformního Call of Duty: Warzone a minimálně ještě letošního dílu, který údajně vyjde v říjnu. Obchod mezi Microsoftem a Activisionem se ještě nějakou dobu potáhne, není to na pár dnů, ke kompletnímu dokončení transakce a všech dalších papírování prý může dojít klidně až v roce 2023, a od té doby se začnou objevovat první Xbox a Windows exkluzivity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama