Blizzard hodlá propoušet navzdory stále vyšším výdělkům. Chystá se stávka zaměstnanců
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Blizzard hodlá propoušet navzdory stále vyšším výdělkům. Chystá se stávka zaměstnanců

Blizzard hodlá propoušet navzdory stále vyšším výdělkům. Chystá se stávka zaměstnanců

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 10. 2020 00:29

Dlouhodobě špatná situace v Blizzardu se stále nemění a zaměstnanci chystají stávku.

Reklama

Pokud jste aktivními čtenáři herních novinek a různých situací ohledně studií a společností, jistě vám neunikly dlouhodobé problémy, spory či nepříjemné situace ve společnosti Activision Blizzard, která vždy patřila mezi největší giganty s nadprůměrnými finančními zisky. To že má ale společnost nadprůměrné získy a na svém seznamu jedny z nejhranějších her současnosti i minulosti neznamená, že je všechno v pořádku.

Přesvědčili jsme se o tom přímo u Blizzardu hned několikrát a situace se i nadále nezměnila. Své o tom může říct pobočka ve Franouzském Versailles, kterou Blizzard chystá uzavřít. O práci by přišlo skoro 300 zaměstnanců, přičemž někteří zde pracují dlouhých 30 let. Otázka zaměstnanců je, " Proč nás chce Blizzard propouštět, když se mu v posledních měsících daří a vydělává stále vyšší sumy? ". Na to bude muset brzy vedení Activisionu odpovědět, svá práva ve studiu se totiž snaží vyřizovat odboráři. Ve studiu Versailles je tak napjatá situace, že emaily koluje výzva ke stávce.

Situace je natolik zvláštní, že se do ni zapojila také inspekce, což si vedení Activisonu rozhodně nepřálo. Activision se k situaci nechce veřejně vyjadřovat, ve společnosti nyní probíhají řízení a vyjednávají se podmínky. K tomu všemu padla oficiální reakce " Spokojenost našich zaměstnanců je naší nejvyšší prioritou."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama