Blizzard banuje hráče, kteří podporují protesty v Číně
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Blizzard banuje hráče, kteří podporují protesty v Číně

Blizzard banuje hráče, kteří podporují protesty v Číně

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 10. 2019 11:09

Masivní protesty v Číně jste pravděpodobně postřehly, jsou jich už týdny plné zprávy. Lidé bojují za lepší život. Bojoval i profesionální hráč Heathstone a to v přímém přenosu na jednom z turnajů, dostal ban.

Reklama

Profesionální čínský Hearthstone hráč Chung Ng Wai s nickem  Blitzchung byl v přímém přenosu vyzpovídán přímo moderátory turnaje Grandmasters Asia Pacific 2019. Vše se zdálo bez problémů až do okamžiku, kdy si Blitzchung nasadil masku, kterou používají čínští demonstranti. Živě začal podporovat a promlouvat k demonstrantům, kteří bojují za svobodu či konec renzury v Číně, kde je díky komunistickému režimu obrovská.

Přenos rychle skončil a hráče čekal postih. Dostal roční ban na Hearthstone přímo od Blizzardu + mu bylo řečeno, že nedostane žádné bonusy za uplynulou sezónu. Vyhozeni byli i moderátoři, prý měli tušit, že se něco takového stane. Nicméně, jak Blizzard vysvětlil ban? Hráč prý porušil pravidla hry a mohl poškodit hru a její společnost (Blizzard). 

Proč Blizzard brání čínu a je proti svým hráčům? Podle Redditu Blizzard doslova leze do zadku číně, má zde totiž velmi slušnou komunitu hráčů a tak dodržuje to, co mu tamní vláda poručí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama