Assassin´s Creed: III - PREVIEW
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Assassin´s Creed: III - PREVIEW

Assassin´s Creed: III - PREVIEW

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 11. 2012 10:25

Asassins Creed, bohatá serie, která se rozroste o další díl. Naše oblíbená serie, kde jsme hráli za Ezia skončila, nyní přichází z brusu nový díl pojmenovaný Assassins Creed III. Třetí díl nás zavede do pár leté změny s novou postavou.

Reklama
Asassins Creed, bohatá serie, která se rozroste o další díl. Naše oblíbená serie, kde jsme hráli za Ezia skončila, nyní přichází z brusu nový díl pojmenovaný Assassins Creed III. Třetí díl nás zavede do pár leté změny s novou postavou.

Hned por začátek je třeba říci, že Desmod bude opět ten, který povede hlavní hrdinu. Třetí díl AC bude začínat tam, kde Revelations skončil. Je to v celku divné, ale je to tak. Děj se bude odehrávat v letech 1753 až 1783. 

Vše se bude odehrávat za Americké revoluce a ovládat budeme Assassina Connora, chlapce, který má matku Indku a otce Angličana. Connor pochází z Indiánské vesničky Ratohnh a kmenu Mohawk. Connor je velmi dobře trénovaný a umí skvěle lovit zvěř a postarat se o svůj život. Problémy jim do teď dělali pouze býlí občané a oni se museli bránit, zda chtěli přežít. Když to ale nepřátelé přehnali a vyvraždili Connorovi rodinu, tak se okamžitě rozhodl pomstít rodinu a začít něco dělat. Zde začíná naše dobrodržství a jatka.
Jako v každém díle tak i tady potkáme nějaké z historicky známích postav. Ta nejhlavnější bude asi Washigton, s kterým navážeme důležitý vztah. Pozor si budeme muset dát i na ostatní, kteří si budou hrát na přítele, děj se zvrhne hned v několik zrádců. Náš příběh bude opět spočívat hlavně v boji Assassin a teplář. Tentokrát jich bude ale stovky a ne jen pár desítek. 

Navšítívíme také jedny z největších a nejznámějších měst jako je New York nebo Boston. Velikost měst v tu dobu samozřejmě nebyla tak veliká. Dokonce i náš hrdina Connor bude dílnou součástí  podpisu o nezávilosti. Většina příběhu se bude odehrávat v hustých lesech. I zde pocítíme změnu, minulé díly byly hlavně o baracích a domech, kde jsme využívali střechy, zde bude naše maskování hlavně na stromech z kterých půjde skvěle zabíjet.

Aby toho nebylo málo, Connor o proti minulému dílu dostane hned o stovky více animací a možností boje. Chybět nebude ani možnost vylézt na špičku stromu a skočit na barák nebo opačně. Čeho se rozhodně bát nemusíme, je nuda nebo prázdný děj, stále se bude něco dít a na jednom snímku uvidíme až jeden tisíc vojáků, minulé díly nabídly pouze par desítek a maximálně sto.
Důležité bude také ubránit se zvěři, která po Vás samozřejmě půjde. Vlci nebo medvědi budou zabijáci. My je ovšem můžeme zabít a doplnit tak zdraví popřípadě použít jejích kožich pro prodej ve vesničkách. Kupující bude také koukat ba kvalitu kožichu, pokud medvěda rozsekáte na kousky mečem, dá Vám pouze pár korun, oproti tomu, když medvěda skolíte jednou ranou a svléknete z kůže.

Pokud budete hodně lovit a půjde Vám to, dostanete pozvánku do loveckého klubu, kde budou nejspíše soutěže o nejlepší úlovek. To ale vypadá pouze na vedlejší úkoly, které samozřejmě je lepší splnit a užít si hru na 100 %. 

Největší mapa zatím byla v díle Brotherhood. To v tu dobu Ubisoft těšilo, ale co Assassins Creed III? Můžeme být jedině nadšeni, mapa bude 2× větší než v Brotherhoodu. Souboje s vojáky už nebudou tak nepřesné, určitě se i Vám stalo, že jste chtěli udeřit vojáka v pravo a Ezio zaútočil na vojáka vedle. Tak zde by se to už stát nemělo a to z důvodu, že boj je zcela nově udělán a bude obsahovat několik desítek vylepšení.
Connor dostane více jak 1000 pohybů, což je úžasné. Bitvy budou jak na malých prostorách, tak obrovských plantážích a polích. Jak již bylo řečeno, na jednom snímku může být až 1000 vojáků. Každá postava ať už je důležitá nebo ne, bude dokonale vykreslena a Ubisoft slíbilo, že obličeje budou nejlépe vymodelovány z celé serie. O zbaně také nebude nouze, dostaneme hned několik nových základních zbraní na blízko.

Co asi budeme využívat nejčastěji je Indiánská sekyra, luk se šípy, dvě pistolky, vrhací nože a skrytá čepel, kterou nám v prvním gameplay traileru neukázali. Jak jsem napsal výše, celý děj bude probíhat v průběhu třiceti let. Za tu dobu se vybuduje několik desítek vesnic, ale i rozbije. Příběh bude disponovat také změnou prostředí jako je léto, podzim zima jaro. Většina času bude nejspíše ve sněhu. 

Pokud jste někde kupovali zbraně nebo léky a vesnička se Vám zdála velmi dobře zabezpečená, tak po pár letech návratu zde už žádná být nemusí. Přičinou jsou samozřejmě boje a vesničku budou jak mizet, tak přibívat.
Prostředí jako zimu budeme moci využívat a budeme mít výhody. Vojáci, kteří po Vás půjdou budou ve sněhu zapadávat stejně jako zvěř. Rybníky a jezera budou zamrzat, takže Vám to bude pěkně klouzat. Proto je lepší skákat přes stromy a útočit z hora.

Ubisoft chtěl zachovat filmový příběh stejně jako od začátku a udělal novinku, která zatím chyběla. Bude to možnost vzít si vojáka jako žívý štít. Ostatní na Vás samozřejmě nebudou útočit a vy si zatim můžete rozmyslet co uděláte. Inteligence vojska bude celkem na úrovni, budou se schovávat za stromy, sedět a čekat až půjdete, žádné bezhlavé vybíhání jako mají jiné ulítlé hry.

Nebude chybět ani vylepšení Animusu, přístoje, který Vás pronese do našeho hrdiny vzpomínek. Vývojáři, kteří vytvářeli druhý díl pracují na třetím již několik let, ale až před nedávnem bylo zveřejněno, že bude nejspíše poslední. Connor přijde s vylepšeným enginem a grafikou, nechybět bude ani mutliplayer. Ve hře můžeme čekat až dvě a půl hodiny filmu, tedy ukázek a rozhovorů z celé hry, což je úžasné, pokud hru hrajete pro děj a ne z nudy.
Assassins Creed: III vyjde 30.10. 2012 na PC

Zobrazit více novinek o  -  

Assassins Creed: III
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama