Activision získal patent pro nový systém matchmakingu, ten má hráče hnát do mikrotransakcí
i Zdroj: Spite.cz
Destiny 2 Novinka Activision získal patent pro nový systém matchmakingu, ten má hráče hnát do mikrotransakcí

Activision získal patent pro nový systém matchmakingu, ten má hráče hnát do mikrotransakcí

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 10. 2017 15:53

Na veřejnost se dostala zpráva, která určitě nepotěšila Activision. Ta hovoří zcela důvěryhodně o tom, že Activision získal patent, který nás požene do mikrotransakcí.

Reklama

Na internet se dostala šokující zpráva, Activision už od roku 2015 pracuje na novém systému pro matchmaking, který má hráče, kteří si nic nezaplatili doslova hnát k tomu, aby utráceli za in-game měnu. Smutná realita je bohužel taková, že #Activision vlastní jedny z největších značek, jako Call of Duty, Overwatch nebo Destiny 2 a zbytek her od Blizzardu. 

Jakže má systém fungovat? Hráči, kterým nevadí do hry nasypat peníze, díky čemuž získávají například kosmetické vylepšení nebo dokonce silnější zbraně atd, budou většinou spojováni do bitev s hráčmi, kteří do hry nic nedávají, tím by je měla hra "oblbnout" a doslova jim našeptávat - "proč si taky nepořídit tuhle věc, vždyť stojí jen 3€", a tím ten průser začně, první výdělek je na světě. 

Tím to však nekončí, protože nový algoritmus Vám po bitvě ať už vyhrané či prohrané nabídne možnost získání stejných nebo podobných zbraní, jako měl nepřítel, vlastně Vám tím chce říct, - "vyrovnejte se mu". Pokud však koupi odmítnete, systém si Vás označí stím, že Vám dá třeba chvíli pokoj a zkusí to na Vás třeba jindy po další prohrané hře. 

Systém dále funguje tak, že pokud si lepší zbraň koupíte a odoláte, hra Vás připojí stejně jako v minulém případě k hráči, který podobné vybavení nemá a též by musel investovat, aby se Vám mohl vyrovnat. O všem informovala stránka zaznamenávající tyto patenty. 

A jak na tenhle průser zareagovalo Activision? 

"Tento patent pro nás vytvářelo nezávislé studio v roce 2015, systém pro matchmaking prozatím nebyl nikde nepoužitý, žádna naše hra jej nemá. Šlo pouze o průzkum toho, jak by to fungovalo" - Activision

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama