10 nejočekávanějších her roku 2020
i Zdroj: Spite.cz
Novinka 10 nejočekávanějších her roku 2020

10 nejočekávanějších her roku 2020

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

1. 1. 2020 23:25

Nový rok, nová dekáda. Pojďme se společně podívat na ty nejočekávanější hry, které nás v roce 2020 čekají. Samozřejmě se podíváme jen na TOP 10 oznámených her pro letošek.

Reklama

Nový rok, nová dekáda. Pojďme se společně podívat na ty nejočekávanější hry, které nás v roce 2020 čekají. Samozřejmě se podíváme jen na TOP 10 oznámených her pro letošek. 

Mimo velkých her se ale můžeme těšit i na konzole další generace, PlayStation 5 a XBOX (Series X). Ty dorazí někdy během konce roku 2020, počítá se s koncem listopadu až začátkem prosince. Teď už se pojďme podívat na to nej, co nás čeká. Tady se můžete mrknout na všechny hlavní oznámené hry pro rok 2020.

Cyberpunk 2077

Datum vydání: 16.4. 2020 | PC, PlayStation 4, Xbox One

Aktuálně nejočekávanější velkou hrou je jednoznačně Cyberpunk 2077 od CD Projekt RED (tvůrci The Witcher). Na hře se pracuje minimálně osm let a její výsledek bude rozhodně stát za to. Těšit se můžeme na futuristické hračky, velký otevřený svět a propracovanou grafickou stránku včetně podpory ray-tracingu - tu by měly podporovat i konzole další generace PS5 a XBOX.

The Last of Us 2

Datum vydání: 21.2. 2020 | PlayStation 4

Už v únoru se dočkáme pokračování příběhu několikrát oceněného survivalu The Last of Us. Tentokrát bychom se měli ujmout hlavní role Ellie, tedy mladé slečny, která doprovázela Joela během prvního dílu. Naughty Dog už prvním trailerem potvrdili, že se rozhodně máme na co těšit, díky nejnovějším technologiím se dočkáme opět velmi realisických animací a vykreslených postav. Vyjde exkluzivně na PlayStation.

DOOM Eternal

Datum vydání: 20.3. 2020 | PC, PlayStation 4, Xbox One

Pravděpodobně jediná značka, kterou se může, alespoň prozatím Bethesda pyšnit. Brutální pokračování série DOOM dorazí už v druhé polovině března. Podle několika oficiálních vyjádření přímo od vývojářů se máme těšit na lehčí návrat ke kořenům, což mimochodem dokazují také gameplay záběry. 

Marvel's Avengers

Datum vydání: 15.5. 2020 | PC, PlayStation 4, Xbox One

Po oznámení, které nám toho v roce 2017 moc neřeklo se dlouho čekalo, co se vlastně ještě v tu dobu z Project Avengers vyklube. Dnes už víme, že půjde o velkou singleplayerovou AAA hru ze třetí osoby. Těšit se můžeme na propracované animace, specifické dovednosti a speciální schopnosti hrdinů (Thor, Iron Man, Hulk, Capitain America a další..). Názory hráčů ale pravděpodobně vydavatelství překvapily, jsou tak 50 na 50, hráčům se nelíbí například grafická stránka hry, délka kampaně nebo obličeje hlavních postav. 

Resident Evil 3: Nemesis - Remake

Datum vydání: 3.4. 2020 | PC, PlayStation 4, Xbox One

Dlouho jsme čekali, než Capcom oznámil remake Resident Evil 3: Nemesis. Dorazí začátkem dubna, otázkou je, jak dopadne, narozdíl od špičkového remaku Resident Evil 2 z minulého roku totiž na trojce pracuje externí studio M-Two.

Half-Life: Alyx

Datum vydání: Březen 2020 | VR

Ano, Valve opravdu vydá nový díl Half-Life. Bohužel, jak už nějakou dobu víme, tak pouze pro zařízení VR, klasická PC verze s podporou klávesnice a myši se neplánuje. Jak si Valve poradilo s první velkou AAA hrou uvidíme v březnu, tvůrci lákají na úžasný příběh Alyx a jejího otce, kterří se pokoušejí vybudovat odboj.

Age of Empires 4

Datum vydání: 2020 | PC, Xbox

Jak, že čekáme dlouho na pořádné pokračování Age of Empires? Je to skoro 15 let. Dočkat bychom se měli letos, populární strategie by mohla vyjít společně s novým XBOXem koncem roku 2020. Těšit se můžeme bez pochyb na 4K rozlišení a na jednoho z kandidátů na hru roku.

Watch Dogs: Legion

Datum vydání: 2020 | PC, PlayStation 4, Xbox One

Tady jsme o zařazení Watch Dogs přemýšleli a vzhledem k malému počtu oznámených her pro 2020 jsme se rozhodli, že podtitul Legion přidáme. Hráči si Legion dle prvních záběrů pochvalují, zdá se, že hra dostane opravdu precizní grafickou stránku, velké možnosti v otevřeném světě a spousty hraček k hackování okolí. Největším lákadlem má být možnost hrát za kohokoliv ve hře. Jak že to funguje? Na to už se podívejte níže - Watch Dogs vyjde v druhé polovině roku 2020.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Datum vydání: Březen 2020 | PC, PlayStation 4, Xbox One

Upíří akce Vampire: The Masquerade vyšla v roce .... 1991, ano, opravdu to je už skoro třicet let. Bylo velkým překvapením, že se ke značce studio Paradox vrátilo, a překvapivě ve velkém stylu, před měsícem vyšla jedna z první her Vampire, menší klikací adventura, letos by měly vyjít ještě dvě. Tou hlavní je Bloodlines 2. Od druhého dílu jsou velká očekávání, mrkněte na gameplay.

Wasteland 3

Datum vydání: 19.5. 2020 | PC, PlayStation 4, Xbox One

Třetí díl byl oznámen už v roce 2016, vývoj byl ale pravděpodobně dost problémový, po několika odkladech Microsoft konečně oznámil datum vydání. Oblíbené postapokalyptické tahové strategie se dočkáme v polovině května 2020. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama