10 nejlepších her poslední dekády
i Zdroj: Spite.cz
WiLD Novinka 10 nejlepších her poslední dekády

10 nejlepších her poslední dekády

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

31. 12. 2019 15:54

Rok 2019 a zároveň další dekáda končí, pojďme se společně podívat na 10 nejlepších her za posledních deset let. Možná s námi v některých případech nebudete souhlasit, stím se ale počítá, budeme rádi, když svůj názor vyjádříte v komentáři.

Reklama

Rok 2019 a zároveň další dekáda končí, pojďme se společně podívat na 10 nejlepších her za posledních deset let. Možná s námi v některých případech nebudete souhlasit, stím se ale počítá, budeme rádi, když svůj názor vyjádříte v komentáři.

1. Dark Souls

Datum vydání: 2011

Žánr RPG a hardcore, to je Dark Souls of From Software. Od roku 2011 vyšly hned tři díly a všechny si v recenzích nasbíraly velké známky. Není tak divu, že si ze hry berou inspiraci i další tituly od menších, ale i větších společností. Poslední takovou hrou bylo například Star Wars Jedi: Fallen Order, kde byla inspirace jasně vidět od prvních minut hraní. 

2. Portal 2

Datum vydání: 2011

Jedna z posledních velkých her studia Valve. Portal 2 patří i dnes mezi nejlepší logické hry vůbec, příběh, technické kousky, grafika i atmosfera po celou dobu je v tomto žánru bezkonkurenční. Snad se jednou Valve odhodlá k tomu vydat trojku... To už si ale říkáme i v případě Half-Life, Team Fortress nebo Left 4 Dead. 

3. PlayerUnkown's Battlegrounds

Datum vydání: 2017

PlayerUnknown' Battlegrounds nebo-li PUBG udělalo režim battle-royale jedním z nejoblíbenějších vůbec. Desítky her se nechalo inspirovat, ne všechny ale skončily šťastně. Velký hype stále zažívají pouze dvě trošku novější akce, Fortnite a Apex Legends, ty si své lidi ještě drží. Za svou popularitu ale vděčí právě PUBG od Bluehole.

4. Minecraft

Datum vydání: 2011

Minecraft, kostičkový svět, který pobláznil mladší i starší generace hráčů. Je tu s námi už od roku 2011 a stále se těší obrovské popularitě. Jde také o nejprodávanější hru v historii, dokázal překonat i legendární hru Tetris z roku 1984.

5. Red Dead Redemption 2

Datum vydání: 2018

Legendární studio Rockstar Games ani tentokrát nezklamalo a přineslo neuvěřitelně nádhernou, skvěle příběhovou a pokročilou hru Red Dead Redemption 2. V recenzcích si zaslouženě odnesla několik desítek a v top10 decade ji musíme zmínit.

6. Pokémon Go

Datum vydání: 2017

Mimo velké AAA hry pro PC a konzole se nesmí zapomenout ani na fenomén pro mobily, Pokémon Go od Niantic. V létě 2017 vyšla dlouho očekávaná AR hra Pokémon Go, která doslova pobláznila celý svět. Hra měla více než sto miliónů stažení a tvůrci měli rekordní finanční výsledky. Lidé po celém světě mohli potkávat jedince, ale také celé partičky, jak společně loví Pokémony po městech. Některé takové můžeme potkat i dnes. 

7. The Elder Scrolls V: Skyrim

Datum vydání: 2011

The Elder Scrolls V: Skyrim patří i po dlouhých 8 letech od vydání stále mezi špičky RPG her. Pomáhá tomu i velmi početná komunita, která stále vytváří nové, obrovské módy. Nejde ale o nic malého, někteří módeři připravili obrovské projekty, které se s klidem mohou rovnat některým příběhovým hrám. Tohle se zkrátka Bethesdě povedlo, uvidíme, jak dopadne připravované Elder Scrolls 6 - toho se dočkáme až za několik let.

8. The Last of Us

Datum vydání: 2013

Oznámení a první trailer survivalu The Last of Us měl obrovský úspěch, studio Naughty Dog připravilo revoluční projekt, který neměl, co se týče animací a celkového zpracování konkurenci. Pozdější remaster vyšel na PlayStation 4 Pro a ukázal, jak kvalitní práci studio dokázalo vytvořit. Druhý díl naplánovaný na příští rok snad bude v duchu tolik kvalitní jedničky.

9. The Witcher 3: Wild Hunt

Datum vydání: 2015

Polské studio CD Projekt RED několikrát dokázalo, že vytvářet hry umí, první dva díly Zaklínače byly skvělé, byly ale špatně optimalizované. To už se nedá říct o trojce z roku 2015, Polské studio si prodeje pochvaluje do dnes a díky novému TV seriálu The Witcher (Netflix) se hráči do hry vracejí + samozřejmě inspiroval další hráče k pořízení.

10. Rocket League

Datum vydání: 2015

Rocket League z roku 2015 má už více než 65 miliónů registrovaných hráčů. Takhle arkáda od Psyonix nenechala chladnými velké společnosti, dnes velký hráč Epic Games koupilo studio Psyonix a pravděpodobně se bude už brzy chystat druhý díl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama