Windows XP slaví 10 narozeniny
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Windows XP slaví 10 narozeniny

Windows XP slaví 10 narozeniny

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 10. 2011 06:52

26.10. 2011 Windows XP, Operační Systém, bez kterého velká většina si nedokázala představit svůj pobyt na počítači. I dnes, vlastně deset let po vydání tohoto zázračného systému je nejpoužívanější na světě. I když se dotahuje W7, je stále 1. » Číst celý článek | Komentář

Reklama
26.10. 2011  Windows XP, Operační Systém, bez kterého velká většina si nedokázala představit svůj pobyt na počítači. I dnes, vlastně deset let po vydání tohoto zázračného systému je nejpoužívanější na světě. I když se dotahuje W7, je stále 1.
Operační systém, který byl vydán v roce 91 byl nepostradatelným přítelem pro naše kompjůtry. Ještě dnes ho drtivá většina použivá a nedokáže si to bez něj představit. Zarytí fanoušci jen nadávají a stále prohlašují, že lepší operační systém zatím nebyl vydán.
Když po pár letech přišel nový systém Windows Vista, čekali všichni pecku, už jen z důvodu, že je tak náročný na počítače. Bohužel to byl totální propadák a okamžitě lidé přecházeli zpět na XP. 
Přešlo pár let a Microsoft vydal další Windows, tentokrát s číslovkou 7. Před vydáním hlásil předem, že to nebude jako Vista, ale bude se maximálně podobat XP z roku 91. Očekávání to splnilo, jen staré programy a hry nebyly tak funkční. Ale našlo se i pár takových jedinců, kteří se opět vrátili k XP.
Rok 2011 přišel zatím poslední funkční systém, který je zatím jako BETA. Jedná se o Windows 8, který pracuje na Windows 7. Windows 8 Vám předvede nové funkce, ukáže nejnovější modul s názvem Metro. Prohlížeč Internet Explorer na W8 musím říct, že je nejrychlejší, který jsem kdy viděl a jeho sestavení a možnosti funkce jsou bezkonkurenční. Bohužel se stále jedná pouze o BETU a tak vyčkejme officiálního vydání - datum stále není znám.
Windows XP slaví 10 narozeniny
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama