Vydavatel Metro: Exodus reaguje na slova vývojáře o tom, že by další díl nemusel vyjít na PC
i Zdroj: Spite.cz
Metro: Exodus Novinka Vydavatel Metro: Exodus reaguje na slova vývojáře o tom, že by další díl nemusel vyjít na PC

Vydavatel Metro: Exodus reaguje na slova vývojáře o tom, že by další díl nemusel vyjít na PC

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

4. 2. 2019 07:33

Pokud nás čtete pravidelně, určitě Vám neunikla zpráva ze sobotu od jednoho z naštvaných vývojářů Metro: Exodus. Ten hrozil, že by další díl, kvůli bojkotu Epic Store nemusel na PC vyjít. Nyní reaguje vydavatel.

Reklama

V sobotu se na jednom ze zahraničních fór objevila oficiální zpráva jednoho z vývojářů Metro: Exodus z 4A Games. Ten už pravděpodobně nemohl sledovat naštvané hráče a bojkot vůči přechodu, naposlední chvíli před vydáním hry ze Steamu na konkurenční Epic Store. Hráči to dávají tvůrcům pěkně sežrat. Jistý vývojář "Scynet" uvedl, že pokud hráči budou bojkotovat starší díly Metra a neprodá se dostatečný počet kopií na Epic Store, další díl na PC nevyjde.

To ale hráče možná rozčílilo více, než samotný přechod hry na Epic Games, bylo to až tak vyhrocené, že se do této kauzy zapojilo i vydavatelství Deep Silver a Koch Media (právě ti rozhodly o změně klientu) a uvedly, že...

"Reakce vývojářů z 4A Games nejsou našemi názory a nerozhodují o budoucnosti franšízy. PC verze je naše srdeční záležitost a bude vždy v našich plánech."

Vypadá to, že opravdu šlo pouze o naštvaného vývojáře. Vydavatelství Deep Silver musí být jasné, že se na Epic Store neprodá tolik kopií na PC, kolik by se prodalo na Steamu. Každopádně nezapomeňme dodat, že Epic Store má pouze roční exkluzivitu. Hra se po roce od vydání objeví i na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama