VIDEO: Jak šla evoluce série Call of Duty
i Zdroj: Spite.cz
Battlefield 7 Novinka VIDEO: Jak šla evoluce série Call of Duty

VIDEO: Jak šla evoluce série Call of Duty

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 12. 2016 11:28

VIDEO: Jak šla evoluce série Call of Duty

Reklama
Vítáme Vás opět u našeho speciálu - Nahlédněme do historie a připomeňme si, jak šla evoluce nejznámějších, největších a nejoblíbenějších herních sérií vůbec. Tentokrát jsme pro Vás vybrali legendární sérii Call of Duty, která si za poslední roky kazí reputaci sci-fi válkama.

Call of Duty je tu snámi již pěknou řádku let. Tahle akční série vždy nabízela prvotřídní akční střílečku z pohledu první osoby. Vše začalo prvním dílem, který vyšel už v roce 2003 a poslal nás do mise v druhé světové válce. To samé můžeme říct i u druhého dílu, který se zdá být vůbec tím nejoblíbenějším, který kdy vyšel - alespoň mezi komunitou, která hru hraje do dnes, rok vydání se psal 2005. 

I třetí díl Call of Duty nás vzal do druhé světové války, bohužel však pouze na konzole, PC hráči se nedočkali a tak se v tu dobu (psal se rok 2006) hra nedostala mezi oblíbené a do dnes o ni někteří hráči nikdy neslyšeli. Tím exkluzivita Call of Duty pro konzole skončila. (Vyšel později ještě jeden menší díl s podtitulem Classic, ten už je ale dávno v zapomnění).

Psal se rok 2007, studio Infinity Ward vytvořilo další z nejoblíbenějších stříleček vůbec - Call of Duty 4: Modern Warfare. Že šlo o téměř nejlepší díl série dokázal i rok 2016, kdy ti samí tvůrci vydali remaster pro současné konzole a PC. 

Celkově za celou sérii Call of Duty vyšlo 13 hlavních dílů a několik vedlejšáků pro konzole nebo mobilní telefony, jako třeba Call of Duty: Zombies v roce 2009 pouze pro iOS na zařízení Apple. Zatím poslední díl série #Call of Duty: Infinite Warfare vyšel přibližně před měsícem, poslal nás do vesmíru a nabídl rychlou sci-fi akci s vymyšleným světem, zbraněmi ..... zkrátka nabídl to, co hráči v drtivé většině nechtějí a jelikož si toho všiml i sám vydavatel Activision, společně s IW vydal i již zmiňovaný remaster COD4: Modern Warfare z roku 2007. I na ten ale dnes komunita nadává, zkrátka nenabízí to, co starší díl.

Call of Duty už léta vychází každý rok, i na 2017 se zajisté jeden díl plánuje, mluví se o návratu do minulosti, což hráči ocení, například konkurenční #Battlefield 1 to udělal a hráči jsou z první světové nadšení. Nové COD by nás podle spekulací ale mělo vzít do Vietnamu a mluví se o vůbec po prvé pohledu třetí osoby. No uvidíme, co nám už klasicky Activision v Květnu 2017 oznámí.

Níže už se mrkněte, jak se pomalu vyvíjela série a jak se měnila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama