VIDEO: Jak šla evoluce série Battlefield
i Zdroj: Spite.cz
Battlefield 7 Novinka VIDEO: Jak šla evoluce série Battlefield

VIDEO: Jak šla evoluce série Battlefield

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 12. 2016 21:04

VIDEO: Jak šla evoluce série Battlefield

Reklama
Vítáme Vás opět u našeho speciálu - Nahlédněme do historie a připomeňme si, jak šla evoluce nejznámějších, největších a nejoblíbenějších herních sérií vůbec. Tentokrát jsme pro Vás vybrali skvělou FPS sérii Battlefield / DICE, která si napravila svou reputaci vydáním skvělého BF1.

Série Battlefield vznikala někdy po roce 2000, přičemž první díl se v prodeji objevil už 2002 jako Battlefield 1942, vytvořilo jej studio DICE (EA Digital Illusions CE) a vydalo EA. Už první díl nás vzal do armády v druhé světové války. Ač šlo o zcela novou značku, uspěla dokonale, o druhém či dalších dílech tak nebyl pochyb. O další dva roky EA vydalo už ne tolik úspěšný díl Battlefield: Vietnam, který nás už dle názvu vzal do války ve Vietnamu. Hned za pár měsíců jsme tu měli další díl, tentokrát Battlefield: Modern Combat, který však vyšel pouze na konzole tehdejší generace. Ještě ten samý rok (2005) vyšel Battlefield 2, ten už nás vzal přes v tu dobu nemožné a nabídl brzkou budoucnost. To samé se dá říct o rok později (2006) vydaném Battlefield 2142.

Tady, dá se říct skončila jedna série a začala nová, v roce 2008 vyšlo Battlefield: Bad Company, ve kterém jsme se podívali opět do minulosti - už v tu dobu pravděpodobně EA zjistilo, že hráči neradi hrají sci-fi Battlefield - série zkrátka začala jinde, než v budoucnosti. To samé můžeme říct s Battlefield 1943 a Battlefield: Bad Company 2 (obojí v roce 2009). 

Po tom všem EA udělalo menší pauzu, o tři roky později (2011) vyšel free-to-play titul Battlefield: Play4Free, hráči si jej bohužel neoblíbili a tak EA muselo vymyslet něco jiného. A vymyslelo, DICE vytvořilo Battlefield 3 (2011), ten už nabídl i slušnou destrukci a aktivně se hraje do dnes, když se podíváme na statistiky, hraje jej stále něco kolem 10.000 hráčů v jeden moment. O tři roky (2014) dorazilo Battlefield 4, které i dnes, dva roky po vydání hraje přibližně 64.000 v jeden moment. Hned za rok (2015) vyšlo Battlefield: Hardline, série se po prvé odklonila od klasické válečné hry a hráči to dali EA pořádně sežrat, špatná odezva hráčů se podepsala také na online hráčích, kterých je v tuto chvíli asi 11.800.

Po dalších 12 měsící, přesně 21.10. 2016 byl vydán perfektní Battlefield 1, který nás vzal do první světové války, hráči jsou nadšení, hra se prodává na jedničku, její hratelnost, zvuky i grafický stránka jsou na té nejlepší úrovni. Vydavatelský dům EA prozradilo, že na rok 2017 neplánují další Battlefield, dle jejich slov se "pár let Battlefieldu nedočkáme". 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama