Valve prý zrušilo spousty rozpracovaných her
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Valve prý zrušilo spousty rozpracovaných her

Valve prý zrušilo spousty rozpracovaných her

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 7. 2020 12:13

Objevila se informace o několika zrušených hrách Valve. Nechybí zmíňka o HL 3 nebo L4D 3.

Reklama

Když slyšíte Valve, co se Vám vybaví jako první? Asi se shodneme, že rozhodně série Counter Strike, Left 4 Dead a Half-Life. Mají však mnohem více titulů, na které už roky čekáme, ty hlavní, jsme se vyjmenovali předem. Proč? Protože právě některých z nich jsme se mohli už dávno dočkat, vývoj byl ale vždy zrušen.

Na Steamu se objevila zpověď/dokument od Geoffa Keighleyho, který promluvil o spoustě zrušených hrách společnosti Valve. A nechybí zmíňka o Half-Life 3 nebo Left 4 Dead 3. Pojďme se na vše podívat společně a detailně.

Half-Life 3

Na pokračování oblíbené hry Half-Life čekáme už roky. Teď samozřejmě nemáme na mysli Half-Life: Alyx, ale plnohodnotné pokračování s číslovkou 3. V posledních letech jsme se hned několikrát dočkali nejrůznějších spekulací o tom, že by Valve mělo pracovat na třetím díle. Nikdy však nebyl oficiálně oznámen. Pravděpodobně nic neznamenaly ani nejrůznější teasery od Valve. Nyní se oficiálně dozvídáme, že Half-Life 3 skutečně ve vývoji byl, měl jet na nedodělaném Source 2 enginu, nikdy hra ale nebyla v pokročilé fázi vývoje.

Left 4 Dead 3

Že se pracovalo nějakou dobu na pokračování zombie střílečky Left 4 Dead se ví. V minulém roce dokonce uniklo několik screenshotů a různých podkladů ke hře. Ale i tohle nakonec bylo zrušeno. Podívat jsme se měli do Maroka, kde útočily stovky zombies najednou. Překvapivou zprávou je, že Left 4 Dead 3 se mělo odehrávat v otevřeném světě! Též na Source 2 enginu.

HotDog (pracovní název)

HotDog, jak prozatím Valve svoji novou hru pojmenovalo, nás mělo vzít do světa Left 4 Dead. Co přesně bylo cílem není jasné, možná multiplayer? Nebo menší spin-off? To se pravděpodobně nikdy nedozvíme. 

A.R.T.I.

O této hře jste pravděpodobné též nikdy neslyšeli. ARTI se mělo inspirovat u Minecraftu. Ve hře jsme se měli stát vězněm, který se chystal zdrhnout z vězení. I tento titul ale nikdy nevyšel a asi nevyjde. 

RPG (pracovní název)

Ve vývoji byla také hra s označením RPG. Tvůrci se měli inspirovat u her jako Dark Souls, The Elder Scrolls nebo Monster Hunter. Bohužel ale ani na pokročilou fázi vývoje opět nedošlo.

Ptáte se, proč všechny tyto projekty padly ke dnu? Máme možná jedinou adekvátní odpověď. Ve Valve zkrátka není pořádný tým, který by se dokázal vypořádat s klasickou AAA hrou. Není tajemstvím, že se Valve líbí VR. Že by právě proto vyšlo jako první Alyx? V dokumentu Final Hours, který se prodává na Steamu za necelých 9€ se dozvídáme, že Valve makalo i na několika VR hrách, ani ty ale nebyly nikdy dokončeny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama