V Sony chtěli zdražit hry na více než 70$ za kus
i Zdroj: Spite.cz
Novinka V Sony chtěli zdražit hry na více než 70$ za kus

V Sony chtěli zdražit hry na více než 70$ za kus

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 11. 2020 11:42

Next-gen hry se budou zdražovat, to už bohužel nějakou dobu víme, nicméně v Sony přemýšleli o ještě větším nárůstu cen.

Reklama

S každou generací konzol neroste pouze výkon těchto zařízení, ale také cena her. O tom jsme se bavili v našem článku, kde většina vydavatelství, které připravují AAA a AAAA hry přemýšlejí o navýšení standardní ceny o 10$, tedy ze 60$ na 70$, cena za hru se tak zvedne o přiblizně 250 Kč. Jako první s tímto krokem přišlo 2K Games, které next-gen verze svých her začalo prodávat právě za 70$. Později se nechaly slyšet také další společnosti, jako Take-Two (majitel GTA), který potvrdil, že i oni u velkých her plánují zdražovat.

Hráči samozřejmě ze zdražení her nebyli nadšení, nicméně ve finále můžeme být rádi, že jde "pouze" o 10$, v Sony totiž plánovali navýšení ceny ještě větší. Přišel stím magazín vg247. Sony následně informovala, že ceny pro velké hry se opravdu zvednou na 70$, jako první s tím přišlo Demon's Souls a další budou pokračovat. O kolik původně v Sony plánovali hry zdražovat není jasné, vůbec bychom se nedivili, kdyby ještě o dalších 10$. 

Někteří giganti se ale ke změně neunáhlují, například Ubisoft oficiálně oznámil, že plánované hry vyjdou stále za maximální cenovku 60$. Vůbec bychom se ale nedivili, kdyby například Skull & Bones, které je označováno za AAAA hru nakonec stálo zmiňovaných 70$. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama