Unikly první specifikace konzole Scorpio
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Unikly první specifikace konzole Scorpio

Unikly první specifikace konzole Scorpio

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 1. 2017 07:13

Unikly první specifikace konzole Scorpio

Reklama
První novináři a herní vývojáři dostali informace ohledně specifikací prostřednictvím emailu. Netrvalo to ani pár hodin a někteří z nich se pochlubili, co v sobě za HW ukrývá project Scorpio, který oznámil Microsoft na E3 2016. Podle profesionálů ohledně HW jde o next-gen konzoli.

Není se čemu divit, konzole zatím označená jako #Xbox Project Scorpio má vyjít už letos v prosinci, je to sice ještě dlouhých jedenáct měsíců, Microsoft však musí mít dávno vymyšlené, co za hardware či software použije. Podle nejnovějšího úniku, který je z oficiálních zdrojů Microsoftu to vypadá, že Scorpio zcela zruší ESRAM, které využívají aktuálně konzole Xbox One a Xbox One S, nahradí je klasická herní (ryhlejší) RAM. I tak s ESRAM musejí výrobci pracovat, všechny hry na XONE totiž jedou přes ESRAM a nebylo by tak možné hrát starší tituly na Scorpiu.

Co už nějakou dobu víme, Project Scorpio má nabídnou 6 TFLOPŮ grafického čipu, to se dle dokumentu potvrdilo, půjde prý až o 4,5× výkonnější grafický čip než u Xbox One. Dozvěděli jsme se také, že konzole nabídne funkci  Delta Colour Compression, kterou dnes využívá konzole PlayStation 4 Pro.

Dále se spekuluje o využitém procesoru, podle nedavného CES 2017 to vypadá, že by Microsoft mohl použít hodně výkonný procesor AMD Ryzen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama