Uniklo spousty informací o PlayStation 5
i Zdroj: Spite.cz
God of War Novinka Uniklo spousty informací o PlayStation 5

Uniklo spousty informací o PlayStation 5

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 1. 2020 14:06

Dámy a pánové, pohodlně se posaďte a přečtěte si pár informací, které se objevily na Redditu. Zdá se, že by mohly být pravdivé, Sony totiž seznam informací maže a snaží se ho dostat z internetu pryč.

Reklama

Dámy a pánové, pohodlně se posaďte a přečtěte si pár informací, které se objevily na Redditu. Zdá se, že by mohly být pravdivé, Sony totiž seznam informací maže a snaží se ho dostat z internetu pryč. Anonymní uživatel na serveru 4chan přidal příspěvek, který mluví o funkcích konzole PlayStation 5, o přesném datu vydání nebo o tom, kdy Sony konzoli představí a ukáže. Nechybí ani zmíňka o launch hrách a plánech do budoucna, tak hezky popořadě.

Datum vydání a cena PS5

Informace hovoří jasně, konzole PlayStation 5 vyjde přesně 30.10. 2020, není úplně jasné, zda-li se v tento datum dočkají všechny státy nebo půjde po vlnách, jako to bývá. Cenovka by neměla přesáhnout 500 euro, to je v přepočtu 12.500 Kč, chybět nebude ani daň a další, u nás by se mohla prodávat přibližně za 15.500 Kč. Datum představení je údajně naplánovaný na velkou akci, kterou PlayStation plánuje už na konec Února letošního roku. Tam bychom měli vidět nový vzhled konzole, vzhled DualShocku 5 a představení operačního systému.

Funkce

Podle posledních zpráv, které se objevily i před tímto únikem informací, by konzole PS5 měla umět přehrát všechny vydané hry už od éry PlayStation 1. Zpětná kompatibilita nemá rozhodně chybět, nebudou však hned ze začátku k dispozici všechny vydané hry. Mluví se také o možnosti, která nám dovolí spustit si hned čtyři hry najednou stím, že je můžeme kdykoliv mezi sebou přepínat. Těšit se můžeme i na vylepšený cloud, díky kterému si konzole bude pamatovat všechny savy ikdyž se ke hře vrátíme až za pár let.

Milovníci efektů se dočkají podpory ray-tracingu, ten však najdeme jen v hrách, kterým to umožní vývojář her, v prvních letech jich pravděpodobně moc nebude, ray-tracing je známí tím, že rapidně ubírá na FPS ve hře. Myslí se i na 4K rozlišení a ne jen u nových her, Sony by mělo vydat takovou podporu i u starších her, klidně už z dob PS2.

Launch hry

O těch se mluví už nějakou dobu, podle informací z tohoto příspěvku se dočkáme těchto exkluzivních titulů.

 
  • SOCOM (Guerrilla Games)
  • Gran Turismo 7 (Sony)
  • KillZone (Guerrilla Games)
  • Demon's Souls (Bluepoint Games)
  • Ratchet & Clank (Insomniac Games)
  • Project Vanguard (Remedy)
 
Nějakou dobu po těchto hrách se máme dočkat...  
  • Uncharted (ne od Naughty Dog (!))
  • Spider-man (Insomniac Games)
  • Horizon (Guerrilla Games)
  • God of War (Santa Monica)
  • Motorstorm (Codemasters)
 
Doufejme, že si tyto informace nikdo nevycucal z prstu.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama