Ubisoft se údajně chystá koupit tvůrce Deus Ex a Tomb Raider
i Zdroj: Spite.cz
Marvel's Avengers Novinka Ubisoft se údajně chystá koupit tvůrce Deus Ex a Tomb Raider

Ubisoft se údajně chystá koupit tvůrce Deus Ex a Tomb Raider

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 11. 2020 21:22

Square Enix se údajně chystá prodat své západní studia, mezi které patří Crystal Dynamics a Eidos Montreal.

Reklama

Japonské vydavatelství Square Enix Holdings Co., Ltd., od svého založení vydávalo pouze japonské anime hry, které nejsou v našich končinách příliš populární (pokud nepočítáme skvělou sérii Final Fantasy). Ovšem zisky rostly a tak se Square Enix pokusilo prozrazit i na západě. 

Dařilo se, studia Crystal Dynamics nebo Eidos Montreal připravily skvělé hry například sérii Tomb Raider nebo Deus Ex. Dařilo se až do teď, dobrá pověst a mínus desítek milionů dolarů je pryč a to díky finančnímu propadáku Marvel's Avengers, který absolutně nedopadl dle očekávání, podle statistik se mohlo prodat pouhých 3 miliony kopií, přičemž dnes, pár měsíců po vydání se do hry zapojují pouze 4 % hráčů.

Na Redditu se objevila informace o tom, že by Ubisoft měl být v kontaktu se Square Enix ohledně odprodeje právě zmíněných studií Crystal Dynamics a Eidos Montreal. Podle zdroje se Square Enix plánuje opět vrátit zpět k Japonským hrám a západ na nějakou dobu opustit. Některé zdroje však tvrdí, že by právě tyto studia měla zamířit pod křídla Capcomu. Snad se brzy dozvíme, kde je pravda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama