Tvůrci Death Stranding zrušili velký rozpracovaný projekt
i Zdroj: Spite.cz
Death Stranding Novinka Tvůrci Death Stranding zrušili velký rozpracovaný projekt

Tvůrci Death Stranding zrušili velký rozpracovaný projekt

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

30. 5. 2020 23:11

Hideo Kojima v novém interview oznámil, že nová velká hra Kojima Productions byla zrušena.

Reklama

Kojima Produtions, studio, které vede legendární designér a vývojář her jako Metal Gear nebo Silent Hill před více než třemi lety založil studio Kojima Productions a odstartoval vývoj kontroverzní hry Death Stranding. Ta v recenzích dopadla skvěle, nicméně prozdělila hráče na dva tábory, zatím co polovina si hru pochvaluje, díky zajímavému příběhu a možnostem, druhá polovina hru označila za vyhozené peníze a Death Stranding popisují jako simulátor chůze či simulátor stěhování.

I když má Death Stranding slušné zastoupení hráčské kumunity, hra se neprodává dle představ, informace přinesl server SegmentNext v polovině dubna s tím, že Sony nechce investovat tolik peněz do dalšího titulu Kojima Productions. A není divu, hra měla být, údajně ztrátová. I k tomu se Hideo Kojima pro Livedoor vyjádřil.

"Rozhodně jsme překročili hranici výdělku, kterou jsme potřebovali. Náklady na hru jsou zpět, my situaci považujeme za úspěšnou."

Po vydání Death Stranding na PlayStation 4 pomalu vzniká PC verze, té už se ale ujmul menší tým vývojářů. PC verze vyjde v červenci 2020. Co je samozřejmě důležité, nezaspat a okamžitě po vydání hry začít makat na něčem novém. Že se Kojima Prod. pustilo do nového projektu bylo oznámeno už v září 2019. Mluvilo se o dvou hrách, jedna z nich měla být hororová, což naznačil i sám Kojima, když oznámil, že plánuje udělat ten nejstrašidelnější horor, který tu kdy byl. 

Jenže, buď ten nebo druhý titul, byl zrušen. 

"Nedavno byl zrušený můj velký projekt, takže jsem docela naštvaný, ale to je zkrátka herní průmysl."

Nakonec Kojima v rozhovoru odpověděl i na poslední otázku. Před pár týdny se spekulovalo o tom, že by snad Sony ve spolupráci s Kojima Productions mělo pracovat na nové Silent Hill hře. Jeho odpověď je jednoznačná.

"To je výmysl, není to pravda."

Nakonec hráče v rozhovoru ujistil, že studio má stále dostatek financí na další velký projekt. Uvidíme, s čím nakonec Kojima přijde, my stále předpokládáme horor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama