Tencent údajně koupil 80% podíl v Bohemia Interactive
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Tencent údajně koupil 80% podíl v Bohemia Interactive

Tencent údajně koupil 80% podíl v Bohemia Interactive

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 6. 2020 13:25

Zahraniční zdroje tvrdí, že Tencent koupil až 80% podíl Bohemia Interactive v ceně 6,2mld.

Reklama

Aktualizace

Všechny tyto nepovrzené informace byly popřeny designérem studia Bohemia Interactive. Přečtěte si jeho vyjádření zde.

Čínský národní gigant údajně opět investuje. O společnosti Tencent, která v posledních letech hojně skupuje celá studia či podíly se opět ukazuje. Jejich poslední velké investice zasáhly v obrovském měřítku například francouzského giganta Ubisoft, který před pár lety hledal způsob, jak všechny akcie od Tencentu vykoupit, nechybělo moc a Ubisoft prakticky patřil číně. Ubisoft to ale zvládl a aktuální situaci si pochvaluje.

Nicméně kromě Ubisoftu došlo i na další velká studia. Není to tak dlouho, co Tencent koupil celý Funcom, Riot Games, Yager, 40 % studia Epic Games nebo Supercell, studio, které se zaměřuje na mobilní hry. Kromě celých studií, Tencent skupuje také herní značky.

Podle serveru The Information, který vznikl v roce 2013 a který sleduje akcie a investice gigantů jako Facebook, Google, Apple nebo právě Tencent, mělo čínské studio koupit až 80% podíl v českém studiu Bohemia Interactive za 260 milionu dolarů (cca 6,2 miliardy Kč). Na oficiální potvrzení stále čekáme.

Bohemia Interactive vzniklo v roce 1999, kdy jej založili bratři Marek a Ondřej Španělovi. Studio se proslavilo hned první hrou, Operation Flashpoint, která má až do dnes uznání. Mezi další velké hry patří například série Arma, populární survival DAYZ nebo nejnovější hra Vigor.

Zdroj: CT24, The Information

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama