Studio SONY Japan se pomalu rozpadá. Odcházejí klíčoví vývojáři
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Studio SONY Japan se pomalu rozpadá. Odcházejí klíčoví vývojáři

Studio SONY Japan se pomalu rozpadá. Odcházejí klíčoví vývojáři

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 12. 2020 19:18

S firts-party studiem SONY Japan Studio to nevypadá vůbec dobře. Odcházejí klíčoví vývojáři, co se dějě?

Reklama

Sony Japan je a vždy bylo studiem, které dokonale vypomohlo ostatním firts-party týmům s velkými AAA hrami. Studio se skládalo z veteránů a velkých profesionálů, kteří se v poslední době podepsali například pod Demon's Souls Remake (PS5) nebo The Last Guardian (2016). 

V poslední době však bylo nejčastěji zmiňováno skrze údajně připravovaný exkluzivní PS5 titul Silent Hill, který měl být podle spousty zdrojů dávno oznámený. Do dnes ale k ničemu nedošlo. Na místo oznámení a velkého hypu přicházejí smutné zprávy, tedy především pro Sony. Klíčoví vývojáři Junya Okura, Kazunobu Sato se přesunuli do zbrusu nového studia Bokeh Game Studio, kde připravují hororovou akční hru, o tom už jsme Vám psali ZDE.

Mezi další velmi talentované vývojáře, kteří Sony Japan opouštějí je producent Terujuki Torijama, který se podepsal pod kladně hodnocené hry Bloodborne či Demon's Souls. Na Twitteru pouze poděkoval bývalému studiu, bohužel už neprozradil, kam se posune. Jde o velkou ránu pro Sony Japan za pár měsíců, což se může podepsat na dalších hrách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama