Spustit hru na PS5 bude rychlé stejně, jako spustit seriál na Netflixu
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Spustit hru na PS5 bude rychlé stejně, jako spustit seriál na Netflixu

Spustit hru na PS5 bude rychlé stejně, jako spustit seriál na Netflixu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 3. 2020 12:14

Jak se vyjádřilo Sony?

Reklama

Obě next-gen konzole, PlayStation 5 i Xbox Series X poběží na opravdu silném hardwaru, včetně dnes nepochybně důležitém SSD disku. Obě společnosti si hodně slibují, nicméně tentokrát se zaměříme na slova SONY. 

Když se podíváme na souboj HW specifikací, SONY má sice menší kapacitu SSD disku, nicméně by měl být mnohem výkonnější. Což se by se mohlo ve finále podepsat na rychlosti načítání her apod. Sony slibuje, že spuštění hry na konzoli PlayStation 5 bude stejně rychlé a jednoduché, jako sputit si seriál na Netflixu. Kromě rychlosti načítání se má stejně chovat i paměť, tedy hra si v sekundě vzpomene, kde jsme skončili a tam také v rychlosti začne. Něco podobného už ukázal i Microsoft, kde přepnutí do jiné hry trvalo několik málo sekund.

Jak se vyjádřilo Sony?

"Dlouhé načítání bude minulostí. Nechceme, aby hráči čekali dlouhé minuty na loading, aby si řekli, teď nemám čas, zahraju si později. Chceme, aby zapnuli konzoli a za pár sekund si užívali hry."

Sony je s délkou načítání PS4 konzole dlouhodobě nespokojeno, což přiznal i Mark Cerny, architekt konzolí PS4 a PS5 na tiskovce minulý týden. My už se nemůžeme dočkat na první ukázku toho, jak rychle se PS5 bude chovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama