Sony poprvé přiznala obavy vůči Call of Duty, které patří Xboxu
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Sony poprvé přiznala obavy vůči Call of Duty, které patří Xboxu

Sony poprvé přiznala obavy vůči Call of Duty, které patří Xboxu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 8. 2022 12:47

Sony se vyjádřila k akvizici společnosti Microsoft, kterému nově patří mimojiné i Call of Duty. Obává se, že dojde o poklesu prodeje PS.

Reklama

To, že společnost Microsoft koupila giganta Activision Blizzard, a s tím i mega značky jako Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, StarCraft a spousty dalších, jste pravděpodobně postřehli. Microsoft má zaplatit zhruba 70 miliard dolarů. Aby však tato historicky největší akvizice v herním průmyslu prošla do úspěšného vyřízení, čekají Microsoft rady, které se zaměří na nejdůležitější bod celého obchodu, a to, zda-li nedochází k monopolizaci. 

K takovému obchodu se pak mohou vyjádřit i největší giganti na herním poli, jako například Ubisoft, Riot Games, Google, Bandai Namco, WB Games nebo Sony. Zatím co žádná z těchto společností s tím problém nemá, Sony se vyjádřila negativně. 

Sony se obává, že díky akvizici, klesne v budoucnu prodej konzol PlayStationu. Call of Duty je podle jejího vedení obrovskou značkou, která nemá konkurenci, a těžko ji někdo vytvoří. V tomhle má samozřejmě pravdu, ačkoliv jsou díly, které se prodávaly hůře, stále jde o nejpopulárnější herní sérii, která tu kdy byla. Uvidíme, jak se k tomuto postaví anti-monopolní rada.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama