Ředitel Sony: "Chci, aby naše hry hráli stovky milionů hráčů"
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Ředitel Sony: "Chci, aby naše hry hráli stovky milionů hráčů"

Ředitel Sony: "Chci, aby naše hry hráli stovky milionů hráčů"

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

12. 10. 2021 20:53

Chce snad ředitel Sony Jim Ryan, aby hry od PlayStation Studios vycházely i na další, klidně konkureční platformy?

Reklama

Jim Ryan, šéf Sony Interactive Entertainment se zúčastnil konference GI Live: London, kde poskytl velmi zajimavý rozhovor - zajímavý hlavně pro PC a Xbox hráče. Pokud zmíníme jen to nejzajímavější co řekl, tak v rychlosti, byl by opravdu rád, kdyby hry byly jako písničky nebo filmy. Zkrátka tak, aby si je mohl zahrát každý bez omezení. Co to realně znamená? Například nutně nevlastnit konzoli PlayStation (názor redakce SPITE.cz).

Dále dodal...

"Věřím, že PlayStation 5 bude nejlepším a nejoblíbenějším systémem, který Sony vytvořila. Rád bych ale také viděl, aby si naše hry zahráli desítky, možná stovky miliony hráčů z celého světa."

Co si z tohoto vyjádření vzít? Jisté je jedno, i kdyby Sony znovu prodala více než 100 milionů kusů konzole PlayStation 5 v následujících sedmi letech, jejich hry si logicky "stovky milionů hráčů" nezahrají. Chce snad Jim Ryan, aby hry od PlayStation Studios vycházely i na dalších platformách? Dá se vlastně i říct, že stím Sony pomalu začala, překvapivě se totiž první kousky dostávají na PC, jako například Horizon, Days Gone nebo očekávaný remaster Uncharted 4.

"Nyní je úspěch, když naše nejlepší hry hraje 10 nebo 20 milionů hráčů. Naše hry patří mezi ty nejlepší kousky v zábavním průmyslu."

Osobně se divím, že tato situace nepřišla dříve, je opravdu škoda, když hra, do který studio narve desítky milionů dolarů - kterou si následně, při největším úspěchu zahraje například 15 milionů hráčů. Kdyby se některé exkluzivní hry objevily i na PC a Xboxu, popřípadě Switchi, jistě by šlo o minimálně jednou takové prodejní číslo, což by kasu Sony rozhodně těšilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama