RECENZE: Dear Esther
i Zdroj: Spite.cz
Novinka RECENZE: Dear Esther

RECENZE: Dear Esther

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

31. 8. 2012 15:46

15.2. 2012 - Dnes vyšla další skvělá hra. Jestli se tomu tedy dá říci hra. Dear Esther je spíše dokument, kterým si procházíte. Výrobce a vydavatel přiřadil grafický vzhled k The Elder Scrolls V: Skyrim i když hra běží na Source Engine. » Číst celý článek | Komentář | Autor: Jakub Hergesell

Reklama
15.2. 2012 - Dnes vyšla další skvělá hra. Jestli se tomu tedy dá říci hra. Dear Esther je spíše dokument, kterým si procházíte. Výrobce a vydavatel přiřadil grafický vzhled k The Elder Scrolls V: Skyrim i když hra běží na Source Engine.
RECENZE: Dear Esther
Hra Dear Esther jak jsem již psal výše není klasiká hra. Jediné co ve hře můžete je chodit. Ovšem podíváte se na krásný už neobydlený ostrov, kde jsou zbytky staveb, starý vysílač, maják a pár ještě hořících svíček. Kdo je zapálil jsme se nedozvěděli.
Dear Esther vyšel v roce 2008, protože toho autor řekl méně než předpokládal, tak udělal remake (předělávku), kde změnil design, který jde v pohodě srovnat se Skyrimem. 
Výrobce byl vždy autorem nezávislých her, to znamená že nevydával hry přes velké vydavatele, jako je RockStarGames, EA nebo Valve. Hru vydával sám na svém webu za nízké ceny. To ovšem hru nedělá slabou. 
RECENZE: Dear Esther
Hra se ze začátku může zdát jako hororová. První budova, kterou navštívíte bude baráček u moře v kterém je vše zničené a rozházené. V tomto domku také zjistíte, že u sebe máte pouze baterku, bohužel ji nebudete moct ani použít sami od sebe. Také si všimnete zelené fosforoskující barvu, která Vás bude provázet počas na ostrově.
Na první pohled nebudete vědět co dělat, i když bude menu v češtině, tak hra má celkem dlouhé citáty (jako by jste koukali na dokument). Vypráví je muž, jehož žena je práve Esther s názvu simulatoru. Vždy, když se dostanete do někaké lokalizace, muž začne vyprávět oč jde, co se tam stalo a vše důležité o aktuálním místě. Ovšem doporučuji jen pokročilím angličtinářům, citace pána jsou velmi dlouhé.
RECENZE: Dear Esther
I když se na první pohled zdá, že nevíte kam jít, vždy na Vás zbyde pouze jedna cesta. Ovšem dávejte si pozor na strmé cesty až půjdete po kopcích. Spadnout jde a nic Vám k tomu nebrání. Alespon že se respawnete na místo pádu. Další hrozba je voda, bohužel ze začátku, kde plavat nemáte se utopíte. Později už plavat budete muset a samozřejmě to půjde.
V některých situacích možná nebudete vědět kam jít. Jednoduše to vyřídíte skokem dolů (nyní myslím cestu v jeskyních). Vše to patří k sobě a jedna taková situace se objeví.  Jednou také také budete muset skočit do díry z opravdu vysoké výšky. Opět to ale patří k sobě a jinak to nejde.
RECENZE: Dear Esther
Ovládání adventury:
» MYŠ: pohled kamery
» E: přiblížení kamery
» WASD: pohyb hlavní postavy
» Baterie: se Vám rozsvítí sama při větším šeru či tmě
HW Požadavky: (dostačující pro spuštění)
» RAM: 1 GB
» Procesor: Core 2 Duo - 1.6 GHz
» Grafická karta: 512 MB
+ co se nám líbilo...
» prostředí
» grafická stránka
» zvuková stránka
» děj
» skoro nepoznaný Source engine

SPITE TV - Officiální Trailer

RECENZE: Dear Esther
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama