První oficiální informace o PlayStation 5
i Zdroj: Spite.cz
Novinka První oficiální informace o PlayStation 5

První oficiální informace o PlayStation 5

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

17. 4. 2019 14:25

Systémový architekt Mark Cerny prozradil první detaily o konzoli další generaci od Sony PlayStation. Zatím o ni nemluví jako o "PS5", ale jen jako o next-gen. Podívejte, co všechno uvedl v rozhovoru.

Reklama

Už několik posledních měsíců se na internet dostávají nejrůznější spekulace ohledně systémových požadavků či připravovaných služeb konzole PlayStation 5. A jak se nyní zdá, spekulace byly pravdivé, systémový architekt Mark Cerny oficiálně prozradil, že konzole další generace bude mít zpětnou kompatibilitu s PlayStation 4 hrami i VR zařízením. Řekl toho nezvykle hodně, dozvěděli jsme se například, že konzole využije 8 jádrový procesor AMD Zen 8 a grafickou kartu AMD Navi s podporou ray-tracingu. Chybět nebude ani SSD disk, díky kterému nastartujeme konzoli i samotné hry maximálně do 2 vteřin.

Na otázku, kolik nová konzole bude stát neodpověděl, pouze řekl, že cena nebude "extra vysoká", dost se mluví o 559$, což by u nás bylo přibližně 15.000 Kč. PlayStation 5 by měl vyjít už v průběhu roku 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama