Proč se vývoj Fable takhle táhne? Prý za to může málo zkušeností s RPG
i Zdroj: Spite.cz
Fable Novinka Proč se vývoj Fable takhle táhne? Prý za to může málo zkušeností s RPG

Proč se vývoj Fable takhle táhne? Prý za to může málo zkušeností s RPG

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

23. 3. 2022 14:41

Vývoj Fable pravděpodobně nejde podle plánu, táhne se už roky a údajně za to může málo zkušeností studia Playground Games.

Reklama

Již od roku 2018 se mluví o vývoji nového dílu Fable, to se v roce 2020 potvrdilo a hru překvapivě oznámili specialisté na závodní sérii Forza Horizon / Motorsport, Playground Games. Bohužel více, než nicneříkající teaser trailer neukázali ani neprozradili. Letos to budou už dva roky od oznámení a my stále nevíme absolutně nic, ani přibližný datum vydání, ten alespoň trošku napověděl nedavný únik dat vydání od Xbox Game Studios, který označuje Fable na konci roku 2024.

Proč se ale vývoj táhne tolik let? Když vezmeme v potaz, že hra vzniká minimálně již 4 roky, datum vydání by neměl být daleko, přesto má Fable vyjít až za další dva. Podle designéra Juana Fernandeze je největším problémem nezkušenost studia v oblasti akčních RPG, které Playground Games opravdu nemá, a i to byl důvod, proč jsme v redakci spite.cz byli překvapení, že právě oni se pouští do takové hry. Juan dále dodává, že...

"Playground Games je velmi zkušené a ambiciózní studio, které sice má zkušenosti s otevřeným světem, nicméně závody a akční RPG jsou zkrátka rozdílné."

Playground Games každým rokem dokazují, jak kvalitním týmem jsou, Fable ať už vyjde kdykoliv, bude sakra skvělou hrou. Jak jsme již zmiňovali, vyjde nejdříve v roce 2024 na PC a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama