Proč PlayStation zrušil vývoj hry Resistance 4?
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Proč PlayStation zrušil vývoj hry Resistance 4?

Proč PlayStation zrušil vývoj hry Resistance 4?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 6. 2021 15:00

Proč už se fanoušci série Resistance nikdy nedočkali "čtvrtého" dílu? Mohlo za to The Last of Us i přehlcený trh s post-apo hrami.

Reklama

Možná vás někdy napadla otázka, " proč PlayStation a Insomniac Games nikdy nevydaly další díl úspěšné série Resistance? ". Odpověď bychom až do dnes hledali asi těžce, nicméně nyní aspoň z části víme, proč sakra nikdy nevzniklo Resistance 4.

Prakticky od prvního dílu bylo Resistance velmi kladně hodnocené, až do posledního Burning Skies, které získalo pouhých 6.0 / 10. Bylo dost pravděpodobné, že právě kvůli silnému neúspěchu nedošlo na Resistance 4. Vše ale mělo být tak trošku jinak. Vývojář Colin Moriarty v podcastu pro  Sacred Symbols ( čas 02:03:37 ) prozradil, že PlayStation měl hned dva důvody, proč vývoj Resistance 4 stopnout.

Prvním důvodem byla již vznikající hra The Last of Us od Naughty Dog, PlayStation měl obavy v to, že by mu mohlo Resistance 4 od Insomniac Games, které ještě nepatřilo pod PlayStation Studios konkurovat. Druhým důvodem měl být v tu dobu přehlcený trh s post-apokalyptickými hrami.

Otázkou tak nyní je, vrátí se PlayStation někdy k pokračování série? Mohl by, fanouškovskou základu má slušnou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama