Přehled: Nejočekávanější hry roku 2021
i Zdroj: Spite.cz
Hogwarts Legacy Novinka Přehled: Nejočekávanější hry roku 2021

Přehled: Nejočekávanější hry roku 2021

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

1. 1. 2021 16:13

Rok 2021 je tady a sním i nálož nových videoher. Pojďme se podívat na seznam těch nejočekávanějších.

Reklama

Máme tu první den v roce 2021 a stejně jako každý rok, tak i letos se podíváme, co nás vlastně čeká. Kromě naskladnění next-gen konzolí PlayStation 5 a XBOX Series X/S se dočkáme spousty zajímavých AAA a AAAA her. Pojďme se společně podívat na ty potvrzené a na ty, které doufáme, že letos vyjdou. Výběr nejočekávanějších vybrala redakce SPITE.cz. Pokud byste do seznamu něco přidali, napište nám dolů do komentáře, děkujeme.

Níže už TOP 16.

 

Hogwarts Legacy

Vývojář:

Avalanche Software

Platformy: PC, PS4, PS5, XONE, XBOX Series X/S

Konkrétně pro mě osobně je jednou z nejočekávanějších her letoška hra ze světa Harryho Pottera. Hogwarts Legacy bylo oznámeno teprve nedavno, nicméně první úžasný trailer prozradil více než dost. Ve hře se ujmeme vlastnoručně vytvořené postavy díky propracovanému editoru a kouzelný klobouk rozhodně, za jakou kolej budeme bojovat. Ve hře nás kromě učení kouzel a lektvarů čekají také nebezpeční tvorové, na ty se už můžete podívat v přiloženém traileru.

Dying Light 2

Vývojář:

Techland

Platformy: PC, PS4, PS5, XONE, XBOX Series X/S

Dying Light 2 bylo už jednou z nejočekávanějších her minulého roku, vývoj však pravděpodobně doprovázely problémy a polské studio Techland tak musel hru odložit až na letošní rok. Pokračování parkourového zombie open-worldu tak jistě vyjde letos. Datum vydání prozatím není ani přibližný, hádáme, že však vyjde v první polovině roku 2021.

Resident Evil: Village

Vývojář

: Capcom

Platformy : PC, PS4, PS5, XONE, XBOX Series X/S

Pokračování slavné série Resident Evil zdaleka nekončí. Díky uniklým plánům společnosti Capcom jsme se dozvěděli o dalších připravovaných dílech, nicméně aktuálně nejblíže je Village, které vyjde už (podle uniklých dat v Dubnu 2021). Village se odehrává pár let po sedmém díle v temné vesničce, kde opět hledáme odpovědi. Více v traileru.

Far Cry 6

Vývojář

: Ubisoft

Platformy : PC, PS4, PS5, XONE, XBOX Series X/S

Fanoušci bohaté a skvělé akční série se přibližně v polovině roku 2021 dočkají dalšího dílu Far Cry. Ten vůbec poprvé hlásí větší změny. Nedočkáme se klasického otevřeného světa, kde jsme tradičně navštěvovali vesničky a městečka, rádiové stanice nebo nepřárelské tábory.

Battlefield 6

Vývojář

: EA DICE

Platformy : PC, PS5, XBOX Series X/S

Společnost EA sice ještě nový Battlefield neoznámila, nicméně potvrdila, že vyjde v letošním roce. Sérii Battlefield si nemusíme dlouze představovat. FPS plná akce, dokonalé destrukce okolí či bezkonkureční atmosféry, audiovizuálu či grafiky. Podle spekulací se v novém díle podíváme do moderní doby, žádná první či druhá světová válka. Některé zdroje tvrdí, že Battlefield 6 bude něco mezi Battlefield 3 a 4, což by hráči jistě ocenili. EA potvrdilo, že hra vyjde koncem letošního roku.

Horizon: Forbidden West

Vývojář

: Guerrilla Games

Platformy : PS4, PS5

První díl dopadl v roce 2017 velmi dobře a pro Guerrilla Games šlo o perfektní krok k tomu, jak nastartovat novou herní sérii. Skvělý příběh, dokonalé spojení prostředí a zajímavých robotických nepřátel, na poměry konzole PlayStation 4 i parádní grafika a animace. O druhém díle moc informací prozatím nemáme, mrkněte tak alespoň na trailer či porovnání hry vs. skutečných míst.

Senua's Saga: Hellblade II

Vývojář: Ninja Theory Platformy: PC, XBOX Series X/S Příběh Senui bude s letošním rokem pokračovat, pokud tedy vývoj půjde podle plánů. O hře jsme prakticky od oznámení neslyšeli, nicméně několik zdrojů se shodlo v datu vydání a to 2021. Níže prozatím jediný trailer k Hellblade 2.

Elden Ring

Vývojář

: FromSoftware

Platformy : PC, PS4, PS5, XONE, XBOX Series X/S

Další z mnoha hardcore RPG her od FromSoftware je Elden Ring oznámený už v roce 2019. A prakticky od oznámení jsme se dozvěděli pouze jediné dvě informace. Elden Ring bude první hrou od FromSoftware, která by měla nabídnout otevřený svět. Šéf XBOXu se nedavno nechal slyšet, že jde o velmi ambiciózní titul. Vyjít měl podle důvěryhodného zahraničního magazínu už v minulém roce, kvůli COVID-19 se hra přesunula na letošní rok.

Back 4 Blood

Vývojář

: Turtle Rock

Platformy : PC, PS4, PS5, XONE, XBOX Series X/S

Chybí Vám pořádná kooperační zombie akce a Left 4 Dead 2 je pro vás zastaralé? Potom by vám rozhodně nemělo uniknout Back 4 Blood, které vytvářejí právě tvůrci Left 4 Dead a půjde o duchovního nástupce této stále populární akce.

Gotham Knights

Vývojář

: Warner Bros Games

Platformy : PC, PS4, PS5, XONE, XBOX Series X/S

Studio WB Games Montreal teprve nedavno oznámilo kooperační RPG hru Gotham Knights, spekulace o připravovaném Batman Arkham tak definitivně padly. V Gotham Knights se ujmeme role čtyř hrdinů - Batgirl, Robin, Nightwing a Red Hood. Po pár dnech jsme se dozvěděli, že hru budeme moct hrát i jako singleplayer a jednotlivé postavy mezi sebou přehazovat podobně, jako to dobře známe z GTA 5.

Unknown 9: Awakening

Vývojář

: Reflector Entertainment

Platformy : PC, PS5, XBOX Series X/S

Zbrusu nové studio Reflector oznámilo svoji debutovou hru Unknown 9: Awakening, která nás pošle do Indického města Kolkata. My se ujememe role mladé holčiny, která zjišťuje, že umí využívat nadpřirozené schopnosti a však je ještě neumí plně využívat. Stím ji pomůže mentor. Více jsme se o hře prozatím nedozvěděli, trailer nás však dostal a hra prozatím rozhodně patří mezi to nejočekávanější letoška.

Outlast: Trials

Vývojář

: Red Barrels

Platformy : PC

Pokud máte rádi survival horory, určitě je dobré zkusit drsný Outlast. První dva díly jsou již venku a dokázaly sesbírat skvělá hodnocení. Jak dopadne trojka? To se dozvíme už letos. Jako první Outlast nabídne kromě singleplayeru také kooperační režim pro až čtyři hráče, jak přesně bude fungovat však nevíme, vlastně do dnes čekáme na první pořádný trailer.

God of War: Ragnarok

Vývojář

: Santa Monica Studio

Platformy : PS5

Ačkoliv by měl už devátý díl série vyjít ještě letos, nic o něm nevíme. Studio ukázalo jen nic neříkající teaser trailer. Ten omrkněte níže.

The Lord of the Rings: Gollum

Vývojář

: Deadalic

Platformy : PC, PS4, PS5, XONE, XBOX Series X/S

Po letech čekání se hráči konečně dočkají nového dílu ze světa Pána prstenů. Avšak tentokrát s menší změnou. Nebudeme hrát za vojáka či hobbita, hlavní postavou bude Glům nebo-li Smígl, který netouží po ničem jiném, než vlastnit jeden z prstenů. Cesta ale nebude jednochá, rozdvojená osobnost Golluma (Glůma) nám bude počas hraní dělat starosti a bude na nás, v jaký názor (dobrý/špatný) se rozhodneme. Ve hře na nás čekají všechny známé lokace jako Mordor a okolí.

GhostWire: Tokyo

Vývojář

: Tango GameWorks

Platformy : PC, PS5, XBOX Series X/S

Tvůrci hororu The Evil Within před časem oznámili zajímavou akční hru GhostWire: Tokyo z pohledu vlastních očí. O hře ale už nic moc neprozradili. Hlavní postava disponuje nadpřirozenými schopnostmi a bojuje proti duchům, kteří se začaly objevovat v Tokyu. V Tokyu začali mizet občané a město napadly duchové z jiného světa. Hra vyjde ještě letos na PC a PlayStation 5. XBOX verze vyjde po roce od vydání (Sony si zaplatilo časovou exkluzivitu).

Halo Infinite

Vývojář

: 343 Industries

Platformy : PC, XONE, XBOX Series X/S

Halo, to je zkrátka značka, která dělá herní divizi XBOXU slavou. Jde o největší značku, která však v poslední době schytává velkou kritiku a to především díky poslednímu gameplayi, který Microsoft tak hrdě odprezentoval. Hráčům se nezamlouvala slabší grafická stránka, speciální efekty nebo animace. Tvůrci tak hru odložili na letošní rok a slíbili nápravu. Stále častěji se objevují náznaky toho, že by XONE verze mohla být zrušena ačkoliv ji Microsoft stále zmiňuje.

Kromě těchto všech vypsaných her vyjdou samozřejmě i menší a méně očekávané hry, na ty se můžete podívat v našem katalogu her 2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama