Polské studio CD Projekt dostalo 180 miliónů na vývoj her od státu
i Zdroj: Spite.cz
Dying Light 2 Novinka Polské studio CD Projekt dostalo 180 miliónů na vývoj her od státu

Polské studio CD Projekt dostalo 180 miliónů na vývoj her od státu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 12. 2016 07:31

Polské studio CD Projekt dostalo 180 miliónů na vývoj her od státu

Reklama
Ač si na Polsko každý především stěžuje, tohle by jim mohl závidět snad každý vývojář České i Slovenské Republiky. CD Projekt RED (tvůrci The Witcher 3) totiž od státu dostali krásných 180 miliónů korun na vývoj a rozvoj her, prý chtějí podpořit umělce a potenciál, který v nich je. 

Co víc si mohou herní studia přát, než bohatou finanční podporu státu. Polsko rozdalo přibližně 700 miliónů korun hned několika Polským studiím, které podle státu vypadají nadějně a mají potencial. Velkých 180 miliónů dostalo asi nejznáměnší polské studio CD Projekt RED (tvůrci série The Witcher). Na co tyto peníze plánují použít je téměř jasné, bude to obří RPG hra #Cyberpunk 2077. Podle oficiálních stránek to ale studio dostalo hned na 4 různé věci, všechny však mohou souviset s Cyberpunkem. 

Část velkého příspěvku talentovaným studiím patří například Techlandu. Ti žádali peníze na akční hru v otevřeném světě z pohledu první osoby, je snad ve vývoji Dying Light 2 ? Mezi další studia se zařadili například CI Games, kteří chtěli přispět na #Sniper: Ghost Warrior 3 nebo The Farm 51, které už roky pracuje na fotorealistickém #Get Even. Dotovaných studií je ale samozřejmě více.

Jak se Vám taková státní podpora líbí, brali by jste ji například i v České Republice? Nezapomeňme však, že pníze jdou z daní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama