Polda 7 bojuje s pirátstvím a české studio uvažuje o konci vývoje her
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Polda 7 bojuje s pirátstvím a české studio uvažuje o konci vývoje her

Polda 7 bojuje s pirátstvím a české studio uvažuje o konci vývoje her

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 4. 2022 19:58

Zima Software, české studio, které právě vydalo očekávanou hru Polda 7 bojuje s pirátstvím, pojďme najít piráta jménem Čiko.

Reklama

Je to teprve pár dnů, co po dlouhém čekání konečně vyšel už sedmý díl série Polda od českého studia Zima Software, a ten by pravděpodobně nikdy nevznikl, kdyby na něj neposlalo spousty českých a slovenských hráčů finance skrze kampaň na HitHit.com. Studiu se podařilo vybrat úctyhodný téměř 1.5 milionu Kč. A na místo, aby Zima Software slavili vydání a velmi úspěšnou kampaň, řeší masivní pirátství Polda 7.

Na internet se dle zjištění dostala early access verze, kterou dostali pouze přispěvovatelé z HitHit.com. Navíc se podařilo zjistit, že odkazy ke stažení šíří čech s nickem "Čiko" (pokud o něm cokoliv víte, kontaktujte nás). Jeden z autorů hry, Petr Svoboda se prý pokouší kontaktovat všechny weby skrze odstranění uploadu hry, nicméně jisté je, že z internetu už definitivně nikdy nezmizí. A bohužel, jak jsme již zmiňovali, jde o verzi s předběžným přístupem, která zahrnovala chyby, ty v plné verzi nejsou.

Celkem smutné, ale pochopitelné vyjádření studia, že s vývojem her pravěpodoboně skončí, chápeme. Je tedy dost pravděpodobné, že Polda 8 nikdy nevznikne, a pokud ano, určitě si studio rozmyslí předčasný přístup a klidně bychom byli pro nějakou protipirátskou ochranu.

 

O sérii Polda

První díl vznikl už v roce 1998, do dnes vyšlo už sedm dílů a všechny se mohou pyšnit nejlepšími českými dabéry. Mezi ty patří například Jiří Lábus, Petr Nárožný, Valerie Zawadská, Sabina Laurinová, Pavel Pípal, Petr Gelnar, Petra Hanžlíková a především Luděk Sobota. Ačkoliv jde v čechách o populární sérii, v zahraničí se potýkala s kotroverzemi. Obchodům se po ohlédnutí nelíbilo například ztvárnění Hitlera, příliš "nahé" ženy nebo oblíbená hra prší, kterou odsoudily jako potenciální gambling

My držíme Zima Software palce!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama