PlayStation 5 by mohl stát více, než se čekalo
i Zdroj: Spite.cz
Novinka PlayStation 5 by mohl stát více, než se čekalo

PlayStation 5 by mohl stát více, než se čekalo

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 2. 2020 22:00

Vybavení PlayStation 5 má být dražší, než Sony předpokládalo.

Reklama

O konzoli PlayStation 5 se toho poslední týdny píše dost. Občas jsou to spekulace, naše přání, ale často se mezi veřejnost zapojí i společnost Sony, která už letos před Vánoci spustí prodej očekávané konzole další generace. Než k tomu ale dojde, dočkáme se detailního představení konzole, k tomu má dojít co nevidět. Během akce by Sony mělo oznámit také finální cenu. Do dnes se předpokládalo, že PS5 nepřekročí cenu 500$, v přepočtu a s DPH cca 15.500 Kč. 

Jenže, jak se podle respektovaného magazínu Blomberg.com dozvídáme, hardwarové vybavení PlayStation 5 má být dražší, než Sony předpokládalo, a to by se mohlo projevit na finální cenovce. Tedy pokud Sony nechce ztrácet a na konzoli něco vydělat. V případě PlayStation 4 byla cena bez DPH stanovena na 399$, přičemž vývoj všel na 381$! Sony tak vydělalo jen několik málo stovek na jednom kusu. PS5 by měl společnost stát 450$.

Pokud si PlayStation chce udržet "nízkou" cenu, bude muset vydělávat v podobném duchu jako jeho předchůdce a tajně doufat, že výdělečné budou exkluzivní hry a dostatečný počet předplatitelů PlayStation Plus.

PlayStation 5 vyjde na Vánoce 2020 a my jsme hodně zvědaví, za kolik se objeví v tuzemských obchodech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama