Next-gen hry by opravdu mohly zdražit až o 10$
i Zdroj: Spite.cz
FIFA 21 Novinka Next-gen hry by opravdu mohly zdražit až o 10$

Next-gen hry by opravdu mohly zdražit až o 10$

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 7. 2020 16:54

Nová generace konzolí je tu co nevidět. A sní možná i dražší hry.

Reklama

Konzole další generace se pomalu, ale jistě blíží. Vyjdou už za necelý půl rok a my stále nevíme finální cenu jak PlayStation 5, tak XBOX Series X. Nicméně, co se asi právě profláklo, je cena next-gen her, tedy her, které vyjdou pouze na novou generaci.

Není to tak dlouho, co bývalý prezident PlayStationu prohlásil, že "hry další generace musejí být buď kratší nebo dražší. " Co je asi všem jasné, opravdové "next-gen" hry budou vývojově mnohem náročnější, ve vývoji budou delší dobu a samozřejmě tak bude potřeba více investovat. Jak řekl Layden, je možné, že " v následujících letech zkrachuje velké množštví studií". Každý rok jsou totiž investice do nových her na další generaci mnohem vyšší. Layden tvrdí, že vývoj bude až o 50 % dražší.

A právě to by se mohlo podepsat na finální cenovce her. Jedna z prvních takových je NBA 2K21. Next-gen verze nás vyjde na 69.99$, zatím co verze PC/PS4/XONE na 59.99$. Bude teď většina nebo všechny next-gen dražší až o 10$, tedy v převodu 225 Kč? Navíc 2K Games oznámilo, že PC hráči nedostanou next-gen vůbec, pravděpodobně stejná taktika jako u EA, která též vydá FIFA 21 (next-gen) pouze na PS5 a XBOX SX.

Jak budou vypadat další cenovky se dozvíme v následujících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama