Největší internetová válka je tu - SOPA
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Největší internetová válka je tu - SOPA

Největší internetová válka je tu - SOPA

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 1. 2012 17:06

20.1. 2012 Dnes Vám přináším bohužel velmi špatnou zprávu. To, co většina považovala za nereálné a nepřispůsobivé se stalo skutečností. SOPA tvrdě zaútočila na stránky a bylo jich smazáno přes 100.000. My však víme více... » Číst celý článek | Komentář | Autor: Jakub Hergesell

Reklama
20.1. 2012 Dnes Vám přináším bohužel velmi špatnou zprávu. To, co většina považovala za nereálné a nepřispůsobivé se stalo skutečností. SOPA tvrdě zaútočila na stránky a bylo jich smazáno přes 100.000. My však víme více...
Poslední týden žije celý internetový svět ve strachu, co se bude dít se všemi velkými stránky. Jistý pan Lamar Smith předložil v roce 2011 návrh na zákon, který pojmenoval (SOPA - Stop Online Piracy Act.). Tento zákon by měl zamezit velké pirátství, které se na dnešní dobu využívá na maximum. Myslíte si, že Vy jste zákon SOPA neporušili? Tak jste na omylu. Každý druhý člověk, který vlastní internet se někdy dostal na server www.YouTube.com. Miliony videí, písniček, traileru na filmy a další. 
Youtube využívá celý svět, ale i největší herní, filmové ale také hudební společnosti pro Upload svého videa popřípadě nahrávky. Jenže tím, že na youtube může ukládat každý co chce, se na server dostane tisíce nelegálních uploadů mp3, které si poslechne i klidně 1 milion lidí, což už to je piráství. Uložit písničku bez vědomí autora je porušení práv a přesně to chce SOPA zamezit. Každý z Vás si určitě někdy pustil písničku na youtube, facebooku nebo jiných serverech a možná ji i stáhnul a někteří rovnou dali do mobilu. Tím jsme porušili zákon hned 3 krát a to je důvod, proč nastoupila SOPA. 
SOPA se také rozhodla smazat 13. největší web na světě. Byl to MegaUpload.com. Miliony souborů uložené na tomto serveru se tak ztratili v koši a FBI stránku zablokovala. Hned první den 20.1. 2012 bylo zablokováno dalších 150.000 blogů s nelegálním obsahem. SOPA chce také zamezit sdílení souborů, které má na svědomí hlavně gigant Facebook. Jeho palec To se mi líbí vidíte dnes už na každé stránce a to je ten problém. SOPA prohlásila, že každý web, který sdílí soubory bude smazán, tomu se však Facebook může vyhnout jedině, že by zrušil urychleně všechny palce na webech a tlačítko Sdílet. To samé platí pro Google+, Twitter, Buzz, MySpace a další. Podle českých ana. prý bude smazán i největší upload server pro Českou republiku, tím je kdo jiný než www.Ulož.to. Další české weby, které mají nelegální obsah jsou následovné, LeteckáPošta.cz, HellSpy, HellShare nebo CZShare. Na každém z těchto webů najdete desítky nelegálních souborů, které jsou ke stažení zdarma. 
Největší internetová válka je tu - SOPA
 A zde můžete vidět člověka, který za vše může. To tento stařec vymyslel a předal návrh SOPA. To tento člověk může za smazání giganta MegaUpload.com, stránky, která měla cenu více než 10 miliard českých korun.
 Tento člověk může za největší internetovou válku, která kdy byla. Za 12 hodin podepsalo protest proti SOPA více než 75.000 stránek. a 10 mil. lidi.
Toho všeho se chytil největší hackerský tým Anonymous. Ještě než byla SOPA schválena, Anonymous pohrozilo, že pokud zákon projde, tak všichni co jej podepsali skončí v jejich pasti - budou zničeny hackery. To, co se zdálo nemožné se stalo skutečností. Anonymous dnes hacklo stránky, které byly označeny jako "neproniknutelné". Anonymous to vzalo opravdu vážně a za to, že FBI zrušila megaupload.com se začalo bojovat. Do několika hodin hackeři napadli hned několik desítek Amerckých hlavní sítí - byly zničeny. Anonymous se s ničim nepárali a napadli i několik hudebních gigantů - Universal Music Group.
Statistiky: (cca)
» Zablokovaných stránek: 115.000
» Petice na Google: 4.500.000 lidí
» Petice na jiných webech: 1.500.000 lidí
» Podepsáni celkem: 10.000.000 lidí
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama