Microsoft se pravděpodobně bojí Googlu, konkrétně služby Stadia
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Microsoft se pravděpodobně bojí Googlu, konkrétně služby Stadia

Microsoft se pravděpodobně bojí Googlu, konkrétně služby Stadia

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

15. 4. 2019 12:25

Kdo dnes může konkurovat Microsoftu? Takových je opravdu málo, patří mezi ně však gigant Google, který stejně jako Microsoft připravuje stream-cloudové hraní, což se Microsoftu vůbec nelíbí.

Reklama

Google svou stream-cloudovou službu Stadia představil na letošním GDC 2019, vše se zdá být revoluční záležitostí, přeci jen si zahrát nejlepší AAA bomby na klidně průměrné sestavě či starém notebooku jen díky prohlížeči Chrome a hardwaru Googlu je velká paráda. 

Něco podobného však plánuje i Microsoft se službou xCloud, kterou ale dodnes nepředstavil tak, jako konkurenční Google. Microsoft má strach a není divu, investice do takové služby jsou miliardové, o to větší strach mají po nedavném příspěvku Googlu, který uvedl, že si pochvaluje fenomenální podporu vývojářů a vydavatelství po celém světě.

 

Marketingový ředitel Mike Michols

 

společnosti Microsoft pro Xbox před pár dny řekl:..

"Rozvíjející se konkurenti, jako je Google, mají cloudovou infrastrukturu a komunitu YouTube, ale nemají obsah, který máme my, už 20 let vývíjíme hry a máme skvělou podporu vývojářů"

Zatím co Google Stadia se otevře prvním hráčům už letos, o xCloud od Microsoftu nemáme žádný ani přibližný datum spuštění. Celkově, rozhodne cena služby za měsíční poplatky a nabízený herní obsah. Co myslíte, má větší šanci Google nebo Microsoft?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama