Microsoft představil streamovací službu Project xCloud
i Zdroj: Spite.cz
Forza Horizon 4 Novinka Microsoft představil streamovací službu Project xCloud

Microsoft představil streamovací službu Project xCloud

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 10. 2018 20:20

Jsou to přesně 4 měsíce, co Phil Spencer, boss Xboxu mluvil o připravovaném cloudovém hraní, které by už brzy mohlo být realitou a možná dokonce budoucností či snad revolucí. Podívejte na představení xCloud.

Reklama

Streamovací cloudová služba, o tom mluví společnosti už pěkných pár let. Tuto službu však spustilo jen pár větších společností, a to na ni lákaly obrovské společnosti, jako například Google. Nyní je řada na Microsoftu, konkrétně sám boss XBOXu o to novém projektu mluvil už na E3 2018, neřekl však podrobnosti, které známe dnes.

Není to tak dlouho, co Sony představilo PlayStation Now a NVIDIA službu GeForce Now, Nintendo Switch ji již také testuje, nyní se přidává gigant Microsoft, který chce přinést něco hodně podobného. Nová služba Project xCloud má fungovat vlastně stejně, skrze cloud (internet) bychom měli hrát i ty nejnáročnější hry jako Forza Horizon 4 a další třeba na tabletech či mobilních zařízení nebo zkrátka na XBOXovém ovladači - viz videa níže.

Teď už si jen počkat na veřejné testování, které by mohlo dorazit co nevidět. Otázkou je také cena za službu a jaké hry budou v seznamu. A kde že všude bude služba dostupná? I na to se můžete podívat níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama