Microsoft odmítl exkluzivní práva na značku Marvel. V roce 2014 ji pak rychle sebrala Sony
i Zdroj: Spite.cz
Marvel's Wolverine Novinka Microsoft odmítl exkluzivní práva na značku Marvel. V roce 2014 ji pak rychle sebrala Sony

Microsoft odmítl exkluzivní práva na značku Marvel. V roce 2014 ji pak rychle sebrala Sony

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

23. 5. 2022 15:32

Když Marvel ukončil spolupráci s Activisionem, řešilo se, kdo převezme vývoj nových her. Marvel se nabídl Microsoftu a Sony.

Reklama

Pamětníci si ještě vzpomenou, že kdysi dávno vlastnilo exkluzivní práva pro značku Marvel, vydavatelství Activision. To přineslo spousty her včetně celkem dobrých dílů Spider-man. Nicméně vedení Marvel Games se hry příliš nezamlouvaly a tak smlouvu předčasně ukončily. Activision jen arogantně zareagovalo " hodně štěstí s hledáním někoho nového ".

Psal se rok 2014 a Marvel Games se obrátilo na giganty Microsoft a Sony. Microsoft zareagoval jako první, každopádně vedení odpovědělo poděkováním za nabídku, ale odmítnutím. Důvodem mělo být zaměření interních studií na vlastní značky. 

Situace však využila Sony, a dobře udělala. V roce 2018 Sony ve spolupráci s Insomniac Games přineslo naprosto úžasné zpracování Marvel's Spider-man, které se rozhodně Sony vyplatilo. Hra si v recenzích vykoledovala parádních 8.8 / 10. Nyní se pomalu chystá druhý díl a do toho, ještě nepředstavený Marvel's Wolverine, též od Insomnic Games.

Aktuálně nevlastní exkluzivní práva nikdo, Marvel je nabídl dalším studiím, čehož využily například Nuverse s karetní hrou Marvel Snap, Eidos Montreal a jejich  Guardians of the Galaxy, Dimensional Ink, které má pracovat na MMO hře nebo Skydance New Media a jejich nedavno oznámená adventura.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama