Michel Ancel končí s videohrami. Co bude s jeho Beyond Good & Evil 2?
i Zdroj: Spite.cz
WiLD Novinka Michel Ancel končí s videohrami. Co bude s jeho Beyond Good & Evil 2?

Michel Ancel končí s videohrami. Co bude s jeho Beyond Good & Evil 2?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 9. 2020 00:31

Francouzský vývojář Michel Ancel, který více než 30 let spolupracoval s Ubisoftem jde do "důchodu".

Reklama

Michel Ancel se narodil v roce 1972. Poprvé jsme však o něm mohli slyšet až o sedmnáct let později. V tu dobu se podílel na prvních videohrách jako grafik. Že jde o nadějného vývojáře her si všimnulo studio Ubisoft, kde Ancel strávil posledních skoro třicet let svého života.

Za to dobu připravil nebo se alespoň částečně podílel na například celé oblíbené sérii Rayman. Je také autorem hry Beyond Good & Evil, které vyšlo v roce 2003. Moc úspěchu ale nesklidil a Ubisoft jej označil za prodejní propadák.

Dále pak pracoval na dalších dílech Rayman. Před zhruba sedmi lety Ancel oznámil založení vlastního studia Wild Sheep (2013), o rok později pak oznámil vývoj debutové hry  WILD. V roce 2017 pak společně s Ubisoftem překvapivě přišlo oznámení druhého dílu Beyond Good & Evil. V tu dobu byl ještě Ancel zcela rozhodnutý pracovat i na dalších hrách, nechal se slyšet, že po dokončení Beyond Good & Evil 2 by se mohl pustit do nového dílu Raymana. U toho ale bude v případě vývoje chybět, na svém Instagramovém profilu oznámil konec videoherní kariéry. Nyní v téměř 50-letech se chce věnovat svému koníčku, tou je divočina a příroda.

Co ale bude s rozpracovanými hrami? I to nezapomněl ve svém příspěvku zmínit. Beyond Good & Evil 2 je v dobrých rukou, to samé WILD. Ani jedna z her ho již nepotřebuje a prý si obě hry vedou velmi dobře. Zatím co o menší hře WILD se prakticky vůbec nemluví, Beyond Good & Evil 2 Ubisoft alespoň občas zmíní, posledně jsme se například dozvěděli, že půjde o AAAA hru. Co takové označení znamená? Přečtěte si v našem článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama