Huawei: "Ark OS bude rychlejší než Android a iOS"
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Huawei: "Ark OS bude rychlejší než Android a iOS"

Huawei: "Ark OS bude rychlejší než Android a iOS"

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 7. 2019 12:36

Stoprocentně jste postřehli nemilou situaci ohledně Huaweie, který má problémy s USA - jinak řečeno, je na černé listině. Huawei však už po několikáté láká na svůj vlastní operační systém ARK OS.

Reklama

Obchodní válka mezi USA a Čínou se pomalu začíná uklidňovat. Huawei je však stále na černé listině a tak společnosti hrozí, že přijde o všechny americké hardwary i softwary, tzn. i o Android, Google Play, YouTube, Facebook, Google Mapy, Instagram, Twitter a spousty dalších amerických oblíbených aplikací či hardwarů. 

Bez plnohodnotného Androidu je společnost Huawei i Honor v koncích, jak je již ale veřejně známo, Huawei minimálně několik posledních let připravuje vlastní operační systém ARK OS (v Číně nazývaný jako HongMeng OS). 

Podle nejnovější oficiální zprávy si Huawei dost věří. Systém má být mnohem rychlejší než Android nebo MacOS od Apple. Navíc francouzský magazín tvrdí, že nepůjde pouze o systém pro mobily a tablety, ale také pro PC nebo datová centra. 

"Zpracování požadavku zabere jen 5 milisekund."

I přes velké ambice ředitel Huaweie Ren Zhengfei přiznal velké obavy k nedostatku aplikací. Pokud totiž dosavadní Android nebo ARK OS nenabídnou zbytku světa (krom číny) aplikace jako Facebook, Google a další denně navštěvované, budou telefony nebo počítače zkrátka neprodejné. 

Zdroj: Le Point

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama