Half-Life 2 slaví už 15. narozeniny
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Half-Life 2 slaví už 15. narozeniny

Half-Life 2 slaví už 15. narozeniny

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 11. 2019 11:29

Legendární série Half-Life 2 dnes slaví už 15. narozeniny. Pojďme si připomenout její vydání, jednotlivé díly a podívat se na spekulace ohledně neoznámeného třetího dílu, je jich dost.

Reklama

Dnes je to přesně 15 let od vydání legendárního a revolučního dílu Half-Life 2. Vysněné trojky se asi pravděpodobně nikdy nedočkáme, Valve zkrátka třetí díly nedělá, o tom může vyprávět také Portal nebo Team Fortress. 

Half-Life 2 vyšlo 16.11. 2004 a vykoledovalo si špičkových 9.6 / 10, jde o jednu z nejlepších her v historii. Na místo nového dílu jsme se dočkali jen několika fanouškovských projektů, jako Black Mesa z roku 2012, která též měla vysoká hodnocení, 8.3 / 10.

Všichni netrpělivě čekáme, co bude dál. Rozhoupe se Valve a udělá třetí díl? A proč ho vlastně ještě neudělalo? Na internetu kolují různé zvěsti. Half-Life 3 byl už několikrát ve vývoji, nikdy ale neprošel vedením a vývoj byl zrušen. Ex-vývojáři Half-Life dokonce prozradili scénář pro HL3, chvíli po té ale Valve oznámilo, že Half-Life 3 nikdy neexistovalo. V roce 2017 se objevily zprávy o tom, že HL3 se mohlo změnit na strategii či adventuru.

A právě to mělo být Half-Life: Tactics, o kterém jsme psali letos v březnu. O vydání se mělo postarat Nintendo, které chtělo vytvořit exkluzivní titul pro

Nintendo Switch !

Poslední velkou šancí jsou asi nedavná slova GabeNa, majitele Valve. 

  
"Dosažené milníky neznamenají konec. Jsou začátkem. Half-Life vedl k Half-Life 2, Source vedlo k Source 2, experimenty, které jsme dělali s Team Foretress 2 vedly k Dotě. Možná se jednoho dne dočkáme toho velkého čísla (3). Uvidíme..."

A v poslední řadě musíme připomenout další fanouškovský Project Lambda, jde zkrátka o fanouškovský remake, kde Half-Life předělávají do Unreal Engine 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama