Hackeři ukradli zdrojové kódy ke všem hrám CD Projekt RED. Chtějí je vydražit v aukci
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Hackeři ukradli zdrojové kódy ke všem hrám CD Projekt RED. Chtějí je vydražit v aukci

Hackeři ukradli zdrojové kódy ke všem hrám CD Projekt RED. Chtějí je vydražit v aukci

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

11. 2. 2021 11:57

Polské studio CD Projekt RED se stalo obětí velkého hackerského útoku. Zatím neznámý útočník se dostal ke zdrojovým kódům všech her.

Reklama

Polské studio CD Projekt RED nemá chvíli klid. Nejdříve velká kritika a refundy očekávaného, ale na konzolích špatného Cyberpunku 2077 a teď tohle. Zatím neznámá hackerská skupina kontaktovala CD Projekt RED stím, že získaly kompletní zdrojové kódy k jejich hrám. Prolomení serverů po té potvrdila sama společnost. 

Hackeři tvrdí, že mají kompletní kódy ke hrám Gwent, The Witcher 3 a Cyberpunk 2077 a po studiu CDPR požadují miliony dolarů. Ti odmítli zaplatit a s hackerskou skupinou nekomunikují. Ta se tedy rozhodla prodat kódy skrze aukci, která začíná na 1 milionu dolarů a končí na 7 milionech. 

Jde o šokující zprávu, CDPR totiž aktuálně pracuje kromě na opravách Cyberpunku také na next-gen verzi The Witcher 3, kde využije například podpory ray-tracingu. I tato verze unikla, což hackerská skupina dokázala skrze screeny. Kde aukce probíhá není jasné, mluví se ale o dark webu, kde zveřejnit tyto věci není problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama