Ex-vývojář Steamu tvrdí, že Epic Store hráčům i studiím pomáhá
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Ex-vývojář Steamu tvrdí, že Epic Store hráčům i studiím pomáhá

Ex-vývojář Steamu tvrdí, že Epic Store hráčům i studiím pomáhá

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 4. 2019 20:00

Jeden z bývalých vývojářů společnosti Steam/Valve, Richard Geldreich na svém twitter účtě prohlásil, že Steam hráče a vývojáře "okrádá" o velké peníze, zatím co Epic Store pomáhá oběma.

Reklama

Už měsíce je nejžhavějším tématem herního světa boj mezi Epic Storem a Steamem. A není divu, většina hráčů, kteří využívají digitální prodej vlastní právě účet na Steamu, kam si ukládá desítky, někteří stovky titulů do knihovny. Jenže, najednou se objevil Epic Store s exkluzivními a velkými tituly, které údajně nabízí hráčům levně a vývojáři mají větší zisk z prodeje. Je to pravda? Pravda to je, jak na tuto situaci zareagoval bývalý vývojář Steamu/Valve?

Richard Geldreich se nechal slyšet, že hráči by měli být rádi za velkou konkurenci, kterou je Epic Store, Steam potřeboval něco, co jej "ohrozí", to samé prý hráči a samotní vydavatelé her. Proč? Zatím co Steam si bere velkých 30 % zisků, Epic Store pouze 12 %, což je obrovský rozdíl, když vyzememe v potaz, že velké hry se prodávají na milióny, i klidně desítky miliónů kusů. Hráčům navíc Epic Games nabízejí hry levnější, než Steam. 

Co ale Richard Geldreich uznává, Epic Store přišel velmi brzy, omezené služby které nabízí jsou oproti Steamu naprosto nulové, věří však, že Epic bude přidávat další funkce, dokud se nevyrovná Steamu. To ale potrvá, podle plánu se minimálně stejných funkcí se vším všudy dočkáme do dvou let. 

To však není vše, co Richard napsal... 

"Steam zabíjí počítačové hry, 30 % daň ze zisku je obrovská. Steam je pro Valve zlatý důl, peníze se tam sypou neskutečným tempem, má to vliv i na hry od Valve, vývojáři létají od projektu k projektu, přičemž žádné nakonec nedokončí."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama