EA se vyjádřilo k útoku na Madden NFL 19 turnaji
i Zdroj: Spite.cz
Novinka EA se vyjádřilo k útoku na Madden NFL 19 turnaji

EA se vyjádřilo k útoku na Madden NFL 19 turnaji

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 8. 2018 07:10

Na veřejnost se i díky EA dostávají nové informace z incidentu, který se stal v neděli, kde jeden z hráčů neunesl prohru a vystřílel kolem sebe až 20 nábojů. EA se k útoku vyjádřilo a chce podobným věcem předejít.

Reklama

Je to sotva pár týdnů, co vyšel letošní ročník amerického fotbalu #Madden NFL 19, jeho debutový měsíc však nedopadl vzhledem k nedělnímu útoku vůbec dobře. O střelbě na Floridě jsme Vás už informovali - jeden z hráčů David Katz (24), esport's profesional a vítěz minulého ročníku velkého turnaje EA Major neunesl prohru a po ukončení zápasu vytáhl zbraň, vystřílel až 20 nábojů. 11 zraněných a údajně 3 mrtví včetně střelce, který nakonec otočil zbraň proti sobě a zastřelil se. Mezi mrtvými hráči jsou esportový profesionální hráči  Taylor Robertson a Elijah Clayton.

Jak se ale nyní ukázalo, nešlo jen tak o nějaký amatérský turnaj, jak se zdálo, v Jacksonville na Floridě se totiž odehrávala oficiální EA kvalifikace Madden Classic. A možná právě proto EA reagovalo takhle rychle.

"Taylor Robertson a Elijah Clayton, dva z našich špičkových hráčů ztratily své životy tímto způsobem. Byli respektovanými, pozitivními a oblíbenými hráči naší komunity. Následující tři kvalifikace Madden Classic jsme zrušili a budeme jednat s našimi partnery, chceme těmto incidentům předejít především větší bezpečnostní složkou."     Generální ředitel EA Andrew Wilson 

Celé prohlášení ředitele Wilsona si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama