Draftovaní hráči vstupují do základní části Esport Hokejové Ligy
i Zdroj: Spite.cz
NHL 20 Novinka Draftovaní hráči vstupují do základní části Esport Hokejové Ligy

Draftovaní hráči vstupují do základní části Esport Hokejové Ligy

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 2. 2020 10:42

Více jak 900 českých hráčů populární hokejové simulace NHL 20 se utkalo v otevřených kvalifikacích Esport hokejové ligy. Do historicky prvního vstupního draftu, kde si české extraligové kluby vybíraly své reprezentanty, se probojovalo pouze nejlepších 45 z nich.

Reklama

Více jak 900 českých hráčů populární hokejové simulace NHL 20 se utkalo v otevřených kvalifikacích Esport hokejové ligy. Do historicky prvního vstupního draftu, kde si české extraligové kluby vybíraly své reprezentanty, se probojovalo pouze nejlepších 45 z nich. Draft se uskutečnil 8. února v pražské Síni slávy českého hokeje a zástupci klubů Tipsport extraligy si v něm vybrali dva hráče, kteří budou jejich klub reprezentovat v základní části soutěže a následném play-off. Hráči si v Esport hokejové lize zahrají o celkový prizepool ve výši 150 000 Kč a titul prvního šampiona EHL.

Bílí Tygři ulovili jedničku draftu, Kometa známého streamera

Jedničkou draftu, kterou volil díky postavení v tabulce klub Bílí Tygři Liberec, se stal nejlepší hráč kvalifikačních kol Adam „Dzouvi“ Menšík. Naopak druhý nejlepší hráč kvalifikací Josef „Pepcastachurcik“ Stachura si na svoji příležitost musel překvapivě počkat až do druhého kola draftu, kde o něj projevila zájem HC Kometa Brno. Ta v prvním kole draftu povolala do svých řad známého streamera Romana „Blade“ Pilného. „ Ve svém HUT týmu bych mohl obsadit Martina Erata a Tomáše Plekance,“ odkazoval Pilný na herní režim Hockey Ultimate Team, ve kterém si každý hráč může sestavit tým dle libosti. Pro ostříleného hráče sáhla v draftu také HC Škoda Plzeň. Dres z rukou zástupců klubu přebral Pavel „Pikej“ Kail, který patří k nejlepším hráčům také ve virtuálním fotbale, kde obléká dres plzeňské Viktorie.

Draftovaní hráči vstupují do základní části Esport Hokejové Ligy

Přímo v Síni slávy českého hokeje následně usedli ke společnému duelu nově draftovaní hráči se svými novými týmovými kolegy z řad reálných hokejistů. Síly poměřili v obou disciplínách, nejprve na Playstationu a poté i na speciálních trenažerech. Kdo byl úspěšnější se dozvíte již brzy na našich sociálních sítích.

Následuje základní část ligy

Kostky jsou vrženy, dresy rozdány a hráči už zapáleně trénují s virtuálními hokejkami. Každý z nich musí posílit lajny své HUT sestavy, jelikož právě v režimu Hockey Ultimate Team se bude celá základní část odehrávat. Týmy začnou sbírat body do tabulky už 22. února a odehrají celkem 13 soutěžních kol. Osmička nejlepších týmů se následně postoupí do playoff, aby zabojovaly o titul prvního šampiona Esport hokejové ligy a celkový prizepool v hodnotě 150 000 Kč.

Draftovaní hráči vstupují do základní části Esport Hokejové Ligy
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama