Další podrobnosti. Proč neuspěla česká hra Someday? Někdo z novinářů uploadnul hru na internet
i Zdroj: Spite.cz
Someday You'll Return Novinka Další podrobnosti. Proč neuspěla česká hra Someday? Někdo z novinářů uploadnul hru na internet

Další podrobnosti. Proč neuspěla česká hra Someday? Někdo z novinářů uploadnul hru na internet

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

6. 8. 2020 07:20

Stalo se něco tak hnusného, až se z toho chce brečet. Přečtěte si další novinky ohledně českého Someday.

Reklama

Roky vyvíjená hororová adventura Someday You'll Return od českého tříčlenného studia CBE Software je už více než dva měsíce venku. Světové recenze dopadly průměrně, hra si vykoledovala 6.6 / 10 (Metacritic). Hráči, především v české republice hru hodnotí velmi kladně, můžou za to dva fakty. Hra nabízí realná místa, jako Klimentek, Kazatelnu nebo hrad Cimburk + podvědomě podporujeme CZ vývojáře, což je pro tak maličkou zemi jasné.

Nicméně i tak je hra prodejním propadákem. Proč? Už v úterý jsme Vás informovali o tom, že za neúspěchem hry mají být pirátské verze, to alespoň tvrdí tvůrci hry (prý 98 % hráčů hraje warez verzi). Ten zbytek si ji koupil na Steamu (maximálně asi 10 tisíc prodaných kopií). 

Nyní jsme ale zjistili, že warez verze se objevila dříve, než vyšla samotná plná verze hry Someday. Podle jednoho z tvůrců ji na internet nahrál někdo z novinářů, který měl přístup k pre-verzi, tedy ještě nedodělané hře. Kdo to byl se bude zjišťovat těžko.

Každopádně naším názorem na celou věc je. Hra měla absolutně zanedbaný marketing. V zahraničí se o ni napsalo jen tu a tam a rozhodně by pomohlo, kdyby kluci spolupracovali s nějakým z vydavatelství. Například i my se CBE Software při oznámení hry nabízeli s propagací, přeci jen nás sleduje stovky zahraničních lidí denně (jen z USA jich je asi 120 denně). Bohužel, nikdo se neozval.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama