Crytek žaluje tvůrce Star Citizen
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Crytek žaluje tvůrce Star Citizen

Crytek žaluje tvůrce Star Citizen

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 12. 2017 15:06

Společnost Crytek se rozhodla zažalovat studio Cloud Imperium (Star Citizen), údajně porušili hned několik předem jasných pravidel, které Crytek při vývoji požaduje.

Reklama

Crytek v tyto dny řeší další nepříjemné problémy, podle nich totiž studio Cloud Imperium (tvůrci vesmírného #Star Citizen ) porušilo práva a partnerství. Jelikož jako studio využíváte CryEngine, musí být jasně vidět logo enginu v credits a pokud se domluvíte na vývoji jedné hry, měli by jste verzi opravdu použít na jeden projekt.

Jenže podle Cryteku, Cloud Imperium pracuje hned na dvou hrách, Star Citizen (vesírný simulátor) a Squadron 42. A právě Squadron 42 se Cryteku nelíbí navíc se v něm nepíše nic o použitém CryEnginu. 

Jaká je odpověď Cloud Imperium? " CryEngine už nějakou dobu nepoužíváme, přešli jsme na #Lumberyard engine od Amazonu." (o tom jsme v prosinci 2016 psali). Bude tedy velmi zajímavé sledovat i další průběh této kauzy. Otázkou nyní zní, chce se Crytek zviditelnit, jde jim o velkou finanční náhradu nebo jsou opravdu tak zaujatí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama