Co aktuálně připravují XBOX Game Studios?
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Co aktuálně připravují XBOX Game Studios?

Co aktuálně připravují XBOX Game Studios?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

13. 9. 2021 10:04

Pojďme se podívat na seznam her, který aktuálně vzniká v grupě XBOX Game Studios, je toho více než dost.

Reklama

Herní grupa XBOX Game Studios se může pyšnit spousty talentovanými týmy + nově celou herní divizí Bethesda a spol. Ptáte se, na čem aktuálně všechna studia pracují? Pojďme se podívat detailně a přehledně studio po studiu. Pozor, u některých může jít o nepotvrzenou informaci.

343 Industries

Halo: Infinite

- Xbox Series X/S, PC (8.12. 2021)

Studio proslavené hlavně sérií Halo stále pracuje pouze na Halo, aktuálně na očekávaném Infinite. Menší tým má pak pracovat na aktualizacích pro Halo: Master Chief Collection.

The Coalition

Studio se v posledních letech zaměřovalo pouze na populární sérii Gears of War, nyní se však mají soustředit na něco nového, podle důvěryhodných informací by mělo jít o menší novou IP, studio ji již má chystat na novém Unreal Engine 5. Bude to snad mít něco společného s nedavno vydanou demoverzí Alpha Point? Novinka od Coalition má vyjít v roce 2023.

The Initiative

Perfect Dark

- Xbox Series X/S, PC (2023)

Podle slov vedení Xbox Game Studios má jít o nejtalentovanější studio v celé grupě. Je tomu opravdu tak? To se dozvíme zhruba za dva roky, kdy má vyjít oznámený díl série Perfect Dark.

Ninja Theory

Hellblade 2

- Xbox Series X/S, PC (2023)

Hlavním titulem je aktuálně druhý díl perfektní adventury Hellblade, ten však ještě stále není v plné produkci a tak se vývoj může pěkně protáhnout. I tak se prozatím počítá s rokem 2023. Kromě Hellblade 2 má Ninja Theory pracovat ještě na menší hře s pracovním názvem Project Mara, o tom se ale dlouhodobě nemluví.

Obsidian

Avowed

- Xbox Series X/S, PC (2023)

Hlavním titulem Obsidianu má být aktuálně velká RPG hra Avowed, o té jsme se nedavno rozepsali zde, mrkněte na to. Nicméně kromě Avowed se také chystá Outer Words 2 a kreslené Grounded.

Playground Games

Forza Horizon 5

- Xbox Series X/S, XONE, PC (5.11. 2021)

Nejbližší hrou jsou očekávané závody Forza Horizon 5, ta hráče pošle už za méně než dva měsíce do mexika, kde si budeme moct vyzkoušet asi 400 licencovaných automobilů. Druhým vyvíjeným titulem je dlouhodobě nový Fable, o tom ale tvůrci vůbec nemluví, s vydáním se počítá zhruba na rok 2023.

Undead Labs

State of Decay 3

- Xbox Series X/S, PC (2023)

Undead Labs je známé hlavně sérií State of Decay, hlavně celkem podařeným prvním dílem z roku 2013. Dvojka už tak slavná nebyla a bylo překvapevím její oznámení už v polovině roku 2020. Třetí díl by měl údajně jít jiným směrem, podle nedavných informací se tvůrci zaměří hlavně na fotorealistickou grafiku.

Arkane

Deathloop

- Xbox Series X/S, PC, PS5 (14.9. 2021)

Redfall - Xbox Series X/S, PC (2022)

Tvůrci skvělého Dishonored se lehce rozrostli a aktuálně pracují hned na dvou titulech v pokročilé fázi vývoje. Deathloop vychází už zítra na PlayStation 5 a PC, Xbox verze bohužel až později. Druhým titulem je upírská kooperace Redfall, o té toho ale ještě příliš nevíme.

Bethesda Game Studios

Stafield

- Xbox Series X/S, PC (11.11. 2022)

The Elder Scrolls 6 - Xbox Series X/S, PC (2025?)

Přímo ve vývojářském týmu Bethesda vznikají dvě velké hry Starfield a nový Elder Scrolls. Krom toho je stále menší tým vedle, který dohlíží na multiplayerový Fallout 76. 

MachineGames

Indiana Jones

- Xbox Series X/S, PC (2024)

Wolfenstein 3 - Xbox Series X/S, PC (2023)

Tvůrci Wolfensteina mají kromě na dalším díle pracovat i na nedavno oznámené hře Indiana Jones. O té toho ale moc nevíme, na velké odhalení si pravděpodobně ještě měsíce počkáme, datum vydání je ale roky daleko.

Tango Gameworks

Ghostwire: Tokyo

- Xbox Series X/S, PC, PS5 (2022)

Tvůrci parádního dvoudílného hororu The Evil Within už roky pracují na open-world akci Ghostwire: Tokyo, kde budeme vyšetřovat záhadní mizení občanů. Více už prozradí přiložený nový trailer.

Rare

Everwild

- Xbox Series X/S, PC - (2023)

Studio Rare kromě neustále podpory parádní pirátské akce Sea of Thieves pracuje nějakou dobu na krásné animované hře Everwild. Vývoji se ale údajně příliš nedaří a měl být restartován. Tím by se bohužel datum vydání posunul i o pár let. Hru si připomeňte níže.

Turn 10

Forza Motorsport

- Xbox Series X/S, PC (2022)

Tvůrčí celek prozatím neprozradil na čem aktuálně pracuje, je ale více než pravděpodobné, že půjde o nový díl série Forza Motorsport.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama