Bungie se PlayStationu finančně nevyplatí, tvrdí zkušený analytik
i Zdroj: Spite.cz
Apex Legends Novinka Bungie se PlayStationu finančně nevyplatí, tvrdí zkušený analytik

Bungie se PlayStationu finančně nevyplatí, tvrdí zkušený analytik

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

4. 2. 2022 11:02

Proč PlayStation koupil studio Bungie za obrovských 3,6 miliardy? Podle analytika šlo o zoufalou reakci na Microsoft a jeho obchody.

Reklama

Díky hned několika velkým akvizicím společnosti Microsoft se dalo čekat, že s něčím podobným už brzy přijde o konkurent Sony. V úterý bylo oficiálně oznámeno, že studio Bungie, které stojí za Halo a sérií Destiny nyní patří do grupy PlayStation Studios, Sony měla zaplatit velkých 3.6 miliardy dolarů. Ačkoliv vedení Sony tvrdí, že nejde o reakci na nákupy Microsoftu, opak je samozřejmě pravdou.

Kontroverzní analytik  Michael Pachter z Wedbush Securities se do Sony pustil a řekl, že šlo o velmi zoufalý nákup a reakci na Microsoft. Reagoval tím hlavně na vysokou cenu, podle jeho předpokladů studio

Bungie zdaleka nemá hodnotu 3.6 miliardy dolarů

. Nákup přirovnal ke studiu Respawn, které společnost EA koupila "pouze" za 700 milionů dolarů, přičemž jde pravděpodobně o zkušenější tým, ten připravil například Titanfall, Apex Legends nebo naprosto parádní díl Star Wars Jedi: Fallen Order, ten EA vynesl obrovské peníze, studio mělo i velké zkušenosti se sérií Call of Duty, do Respawnu přišlo hned 38 vývojářů z Infinity Ward.

Pachter navíc tvrdí, že Bungie se PlayStationu nemusí finančně vyplatit, aktuálně totiž generuje pouze 200 milionů dolarů ročně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama