Adobe Flash Player letos definitivně skončí
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Adobe Flash Player letos definitivně skončí

Adobe Flash Player letos definitivně skončí

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

21. 6. 2020 09:32

Software Adobe Flash Player dosloužil. Společnost Adobe ukončí jeho provoz už letos.

Reklama

V roce 1996 svět poznal novou softwarovou novinku, Flash Player, kterou vytvořilo studio Macromedia a FutureWave. Ta většině webových stránek pomáhala s vývojem, přehráváním videí nebo hraním videoher. Platformu koupila společnost Adobe, která dnes vlastní mimo jiné i PhotoShop nebo After Effects.

Adobe Flash Player bylo na PC nutné nainstalovat, software zdarma využívali stovky milionů lidí. Ještě v roce 2014 AFP používalo 80 % uživatelů, po té ale přišel velký pád. Skoro zde dne na den Flash Player opustila drtivá většina lidí a pomalu přešla na lepší, dnes nejvíce využívaný a bezpečný HTML 5. Adobe zkrátka zaspalo a software dlouhodobě neinovovalo a právě to přimnělo například společnost Apple, tuto "službu" nepodporovat. I z důvodu malé bezpečnosti, Flash Player byl častým útočištěm hackerů a nejrůznějších virů.

Adobe Flash Player letos definitivně skončí, a to přesně 31.12. 2020. Po té všichni, kteří máte tento program nainstalovaný, dostanete upozornění o ukončení podpory s výzvou odinstalace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama