Activision propouští stovky vývojářů
i Zdroj: Spite.cz
Diablo: Immortal Novinka Activision propouští stovky vývojářů

Activision propouští stovky vývojářů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 2. 2019 00:31

Situace ve společnosti Activision Blizzard se nelepší. Už minulý rok se často mluvilo o propouštění, k tomu všemu přišly o Bungie (tvůrce Destiny). Následující týden se se studiem rozloučí další lidé.

Reklama

Aktuálně pracovat ve společnosti Activison asi není žádná velká pohoda. Vydavatelství dlouhodobě propouští, a jinak tomu bohužel nebude ani letos. Activision plánuje navýšit zisky, o práci má přijít až stovky zaměstnanců. Nejde samozřejmě pouze o vývojáře her, ale o správu společnosti, testery a další. Activision aktuálně zaměstnává skoro 10 tisíc lidí. 

Activision nyní spoléhá především na Call of Duty a mobilní hry jako Candy Crush Saga, na kterých ročně vydělávají stovky miliónů jen z mikrotransakcí. 

Vrásky na čele jim však dělají hry jako Overwatch nebo Hearthstone, které pomalu, ale jistě ztrácí své hráče. Další špatná situace je už několik měsíců kolem Diablo: Immortal, který hráči zkritizovali pořádným způsobem, Activisionu rázem padly procenta akcií. Nic dobrého nepřináší ani nedavné podezření z podvodů společnosti. Jeden z hřebíčku zasadilo i studio Bungie, které pro vydavatelství připravilo Destiny 1 a 2, nyní Bungie jede samo na sebe, značka Destiny jim nadále patří a Activision již nemá ani korunu ze zisků a další. 

Oficiální rozuzlení přijde v úterý.

Zdroj: PCGamesN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama