2K nechce odpovědět na otázku, zda-li má zájem o licenci FIFA
i Zdroj: Spite.cz
eFootball Novinka 2K nechce odpovědět na otázku, zda-li má zájem o licenci FIFA

2K nechce odpovědět na otázku, zda-li má zájem o licenci FIFA

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 11. 2021 14:31

Společnost FIFA nedavno uvedla, že by svou licenci brzy mohla nabídnout dalším herním studiím. Bude jím 2K Sports?

Reklama

Začátkem října na povrch veřejnosti vyplula informace o možných problémech mezi společností FIFA a Electronic Arts. Ta se následně oficiálně potvrdila vyjádřením EA, které uvedlo, že jedna z možností v následujících letech je přejmenovat fotbalovou sérii FIFA. Po pár dnech už bylo jasné, proč. EA do dnes platilo FIFĚ zhruba 150 milionů dolarů na 4 roky, vzhledem ale ke stále větší popularitě hry se společnost FIFA rozhodla, že chce víc, a tak v nové smlouvě neuvedla běžných 150 milionů, ale rovnou 300 milionů dolarů.

To se samozřejmě EA zdá hodně a tak se nyní řeší, jak tuto situaci vyřešit. Jednou z možností je odstoupit od smlouvy a definitivně se s FIFA rozejít. To by samozřejmě znamenalo, že nové ročníky od EA Sports ponesou nový název - spekuluje se o EA Sports FC, právě tuhle značku si EA nedavno zaregistrovalo. Co by to pro hráče znamenalo? Prakticky nic, partnerství s jednotlivými hráči, kluby či stadiony totiž vyřizuje a financuje EA samo, podle tiskové zprávy jde o více než 17.000 hráčů, 700 týmů, 100 stadionů a 30 licencovaných lig. 

Že se EA chystá odstoupit od smlouvy FIFA samozřejmě ví a jako protiútok vydalo tiskovou zprávu o dalších možných spolupracích, svou licenci FIFA chtějí nabídnout dalším herním studiím. Kdo by se ji mohl například chopit? Co třeba studio Sports Interactive, které každoročně vydává úspěšný Football Simulator, nově by se mohl jmenovat třeba FIFA Simulator. Druhým adeptem je studio 2K Sports, které má zkušenosti stejně jako EA a další. V seznamu sportovních her mají například golf, basketbal, Major nebo WWE. 

A právě studio 2K Games / Sport bylo kontaktováno, zda-li nemají o licenci FIFA zájem. Odpovědět ale nikdo nechtěl, proč? Pokud by zájem nebyl, odpověď by byla celkem jednoduchá, pokud ale již probíhá konverzace mezi FIFA a 2K, je logické, že se jen tak nikdo nevyjádří. Vznikne časem další konkurent pro FIFA? Nebylo by to špatné, přeci jen eFootball od Konami je prakticky mrtvý a může za to velmi spackané vydání free-to-play verze 2022. Nesmíme však zapomenout ani na další fotbalovou hru s názvem UFL, i zde jde o free-to-play hru, která již oznámila oficiální partnerství s klubem West Ham United. O té ale prozatím nic nevíme, studio ještě neukázalo žádné gameplay záběry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama